Renovacija toliau stringa dėl finansavimo

Iki metų pabaigos turėtų būti baigti renovuoti du namai, atnaujinami pagal programą, kurioje dalyvauja ir savivaldybė. Ši programa startavo prieš trejus metus. Nors buvo tikėtasi, kad greitai bus atnaujinta daug namų, viskas įstrigo.

Iki metų pabaigos turėtų būti baigti renovuoti du namai, atnaujinami pagal programą, kurioje dalyvauja ir savivaldybė. Ši programa startavo prieš trejus metus. Nors buvo tikėtasi, kad greitai bus atnaujinta daug namų, viskas įstrigo.

Pinigų laukia devyni

Pagal renovacijos programą, kurioje dalyvauja ir Klaipėdos savivaldybė, uostamiestyje turėtų būti atnaujinti 27 daugiabučiai namai. Dar trijų pastatų gyventojai nepriėmė sprendimo prisijungti prie renovacijos.

Statybos darbai vyksta keturiuose daugiabučiuose namuose. Dviejuose iš jų darbus planuojama baigti iki metų pabaigos. Dar viename yra atlikta 60 proc. darbų. Renovaciją jame planuojama baigti pavasarį. Ketvirtame name darbai pradėti rugsėjį. Kiek jie truks, dar nėra tiksliai aišku.

Devyniems namams, kurie dalyvauja renovacijos programoje, yra parengti techniniai darbo projektai ir nupirkti statybos darbai, tačiau pastarieji nepradėti.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, taip yra todėl, kad negaunamas finansavimas. Žadama, kad jis bus suteiktas kitų metų antrame ketvirtyje.

Darbai pabrango du kartus

Trims namams yra parengti darbo projektai ir netrukus bus skelbiami rangos darbų pirkimai. Vienam baigiamas rengti techninis projektas. Po to bus skelbiamas konkursas statybos darbams.

Dviem namams ruošiamasi pirkti techninį darbo projektą. Vienas iš jų ilgą laiką buvo skolininkas. Dėl šios priežasties buvo gerokai atsilikta.

Dar keturių namų gyventojai nepritaria pakoreguotiems investiciniams planams. Kai kuriuose darbų kainos išaugo du kartus.

Vienam namui koreguojamas daugiabučio namo investicinis planas. Po korekcijos bus organizuojamas patalpų savininkų susirinkimas dėl pritarimo.

Nepavyksta sumažinti skolų

Dar trys namai niekaip nesumažina skolų. Atsižvelgiant į skolų dydį ir mažą galimybę gauti finansavimą, šiems namams investiciniai planai nėra koreguoti.

Planuojama į daugiabučių namų atnaujinimo programą įtraukti Vingio gatvės 35 namą. Šio pastato 93 proc. visų patalpų nuosavybės teise priklauso savivaldybei. Pastaroji šiam daugiabučiui rengia namo atnaujinimo investicijų planą.

„Namuose, kurie gavo finansavimą, darbai vyksta. Tuose, kur jo negauta, negalima pradėti darbų, tačiau tai ne nuo savivaldybės priklauso“, – tvirtino L.Dūda.

Klaipėdoje daugiau namų renovuojama ne per programą, kurioje dalyvauja ir savivaldybė, o tiesiai kreipiantis į Būsto energijos taupymo agentūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipeda

klaipeda portretas
taikos 7 namas irgi laukia kada prasides darbai.sutarti su rangovu jau pasirase pries puse metu,bet pinigu bankas dar neturi.jau eina 3 metai.kada prasides darbai neaisku.

Kom1

Kom1 portretas
Be komentaru!,,kur pinigai ,savivaldybe pragėrė ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių