„DFDS Seaways“ – geriausia pasaulyje

Tradiciškai kasmet gruodį skelbiamos su kelionėmis susijusios geriausios pasaulio kompanijos, vadinamosios „World Travel Awards“ nominacijos.

Teikiama 160 kompanijų

Kasmet įvairių nominacijų apdovanojimai teikiami 160 su kelionėmis susijusių kompanijų.

Įvertinami geriausi pasaulio viešbučiai, agentūros, klubai, regionai, paplūdimiai, SPA centrai, oro uostai, automobilių nuomos ir kitokios su turistine veikla susijusios kompanijos.

Įvertintos netgi su turizmu ir poilsiu susijusios sporto kompanijos, turistiniai traukiniai, gražiausios turizmui skirtos salos ir panašiai.

Europos kompanijų tarp įvertintųjų nėra daug. Pasirodė, kad geriausias pasaulio ledo viešbutis yra „Icehotel“ – Švedijoje, klasikinis viešbutis – „Dukes Hotel“ Anglijoje, geriausia virtuvė – Portugalijos „Vila Joya“ viešbutyje, žaliausias pasaulio turų operatorius – škotų „Wilderness Scotland“. Prabangiausiu verslo klasės viešbučiu pripažintas „Radisson Royal Hotel“ Maskvoje. Geriausiu nauju viešbučiu pripažintas „Intercontinental Davos“ – Šveicarijoje. Geriausiu kurortu pripažinta Italijos Forte Village. Yra ir kelios jūrinės nominacijos.

Kruizų rojus JAV ir Dubajuje

Net devynios nominacijos yra susijusios su kruizine veikla. Geriausiu pasaulio kruiziniu uostu pripažintas Dubajaus Mina Rashid uostas. Dėl šio titulo varžėsi Jamaikos Ocho Rios, Brazilijos Rio de Žaneiro, Pietų Afrijos Keiptauno, Meksikos Kozumelo, Seišelių Viktorijos, JAV Majamio, Portugalijos Lisabonos ir Singapūro kruiziniai uostai.

Geriausio pasaulio Kruizinio uosto nominacija Dubajaus Mina Rashid uostui skiriama kasmet nuo 2008-ųjų. Prieš tai geriausiu kruiziniu uostu buvo pripažintas Kopenhagos–Malmės uostas, o iki jo – JAV kruizų sostinė Majamis.

Geriausia kruizinės laivybos kompanija ir laivybos linija vėl pripažinta „Royal Caribbean International“. Gauti šios nominacijos apdovanojimą pretendavo geriausios pasaulio kruizinės laivybos grupės „Carnival Cruise Lines“, „Celebrity Cruises“, „Crystal Cruises“, „Cunard Cruise Lines“, „Disney Cruise Lines“, „MSC Cruises“, „P&O Cruises“, „Regent Seven Seas Cruises“, „Silversea Cruises“.

Kruizinių keleivių labiausiai pageidaujama aplankyti vieta pripažinta Jamaika, o kruizinių kelionių agentūra – „Cruizes.com“.

Ekologiškiausia kruizinės laivybos linija pripažinta „MSC Cruises“. Ši nominacija skiriama nuo 2008 metų. Jos apdovanojimai buvo įteikti „Star Clipers“, „Holland America Line“ ir „Sea Cloud cruises“ linijoms.

Nominacijoje „Large Ship Cruise Line“ laurai atiteko Norvegijos kruizinės laivybos linijai „Norwegian Cruise Lines“.

Prabangiausia kruizinės laivybos kompanija po burėmis (Luxury Sailing Cruise Company) tapo „Star Clippers“. Ši kompanija pirmauja nuolat be jokios konkurencijos, nes pasaulyje yra mažai kruizinės laivybos linijų, kurios naudotų kruizams burinius laivus. Be jos dar pretendavo „Seafarer Cruises“ ir „Windstar“.

Geriausia upių kruizinės laivybos kompanija tapo „American Cruises Lines“. Europoje šios srities lyderiai yra Olandijoje ir Vengrijoje maršrutus turinti „Viking cruises Line“ ir Rusijoje Maskvoje kruizus turinti „Flotilla Radisson Royal“.

„Lietuviškas“ pėdsakas

Ketvirtus metus iš eilės geriausiu pasaulio jūrų keltų operatoriumi renkama Danijos laivybos kompanija „DFDS Seaways“.

Ji susijusi ir su Klaipėdos uostu, nes iš jo turi keltų laivybos linijas į Švedijos, Vokietijos ir Daninos uostus. Tačiau geriausios pasaulio keltų laivybos kompanijos vardas „DFDS Seaways“ skirtas ne už keltų linijas Baltijos jūroje, o už jos veiklą Šiaurės jūroje ir La Manšo sąsiauryje. Čia „DFDS Seaways“ valdo penkias laivybos linijas: Doveris–Diukerkas, Doveris–Calais, Nevhavenas–Diepas, Portsmutas–Le Havras ir Amsterdamas–Niukaslas. Šiemet rugpjūtį „DFDS Seaways“ buvo suteiktas ir geriausios Europos jūrų keltų kompanijos vardas.

Geriausiu pasaulio jūrų keltų operatoriumi dažniausiai renkamos Vakarų Europos kompanijos, nes jūrų laivyba keltais čia labiau išvystyta nei kituose regionuose.
Geriausia keltų kompanija yra buvusios švedų „Stena Line“, britų „P&O Ferry“ ir „Britannie Ferries“, estų „Tallink Silja Lines“.

Šiemet į geriausios jūrų keltų kompanijos titulą pretendavo ir Naujosios Zelandijos „Bluebridge Ferry“, Ispanijos „Trasmediterranea“, Graikijos „Anek Lines“, Italijos „Attica Group“, „Minoan Lines“, Airijos „Irish Ferries“, Islandijos „Interislander“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių