„Klaipėdos naftos“ krova auga nuo metų pradžios

  • Teksto dydis:

Nuo šių metų pradžios į „Klaipėdos naftos“ talpyklas perkrauta beveik 23 proc. daugiau naftos produktų nei pernai per tą patį laikotarpį. Šį krovos augimą lėmė atnaujintas bendradarbiavimas su „Belarusskaja neftenaja kampanija“ (BNK) bei didesnė „Orlen Lietuva“ naftos produktų krova.

„Klaipėdos nafta“ per 2015 m. balandžio mėnesį į talpyklas perkrovė 493 tūkst. tonų naftos produktų, t.y. 1,5 proc. daugiau nei pernai balandį, kai buvo perkrauta 486 tūkst. tonų. Skaičiuojant nuo metų pradžios, krova augo 22,7 proc. – per 4 mėnesius perkrauta 1.991 tūkst. tonų naftos produktų.

„Didžiausią įtaką mūsų krovos rezultatams turėjo išaugęs mūsų vieno iš pagrindinių klientų „Orlen Lietuva“ krovinių srautas. Taip pat pastebime baltarusiškų krovinių srauto augimo tendenciją, kurią lemia atnaujinta tiesioginė sutartis su „Belarusskaja neftenaja kampanija“. Tikimės, jog ir ateityje bendradarbiavimas su Baltarusija išliks toks rezultatyvus“, - sakė Mantas Bartuška, „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius.   

Geri krovos rezultatai lėmė ir pajamų augimą. Bendrovės naftos terminalo ir jos valdomos Subačiaus kuro bazės pirmųjų keturių šių metų mėnesių preliminarios pardavimo pajamos – 14,7 mln. eurų, kurios, lyginant su 2014 m. atitinkamo periodo pardavimo pajamomis, yra 23,5 proc. didesnės. Vien per balandį bendrovė gavo 4,3 mln. eurų pajamų, t.y. 48,3 proc. daugiau lyginant su praėjusių metų balandžiu. 0,7 mln. eurų pavyko uždirbti pardavus valymo įrenginiuose išvalytus tamsiuosius naftos produktus.

Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo veikla per 4 mėnesius buvo efektyvi ir sklandi. Nuo metų pradžios, įskaitant balandį, į sistemą patiekta 1.859 tūkst. MWh dujų.  Preliminarios SGD terminalo balandžio mėnesio pajamos sudaro 5,4 mln. eurų, kurios lygios vienai dvyliktajai 2015-iems metams Valstybinės kainos ir energetikos kontrolės komisijos patvirtintų būtinųjų SGD terminalo eksploatavimo sąnaudų bei vienai dvyliktajai SGD terminalo infrastruktūrinės dalies investicijų grąžos sumai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viliuke

Viliuke portretas
Gal as ko nors nesuprantu? Atsidariau portala "Kauno diena",o daugiausia straipsniu apie Klaipeda? Kodel taip yra? Nejaugi kaunadienis neturi ka rasyti apie savo miesta? O gal jam reiketu persivadinti "Klaipedos diena"? Manau,butu teisingiau. Rasyti apie Kauna ir jo problemas,o Klaipeda turi savo laikrasti. Nusibodo skaityti apie miesta,kuriame negyvename ir mums ju problemos neaktualios. baikite ta nesamone!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių