Dueto „Jazz by Two“ koncertas ir pokalbiai apie džiazą

  • Teksto dydis:

Kai lauke šalta arba pernelyg karšta, o gal tiesiog norisi paveikti ką jaukaus, Anna ima į rankas gitarą, o Ieva spragsi pirštais ir ima skaičiuoti: „A one, a two, a one, two, three, four“.

Netrukus po visus namų kampus pasklinda džiazo muzikos melodijos. Muzika vingiuoja, raibuliuoja, įsipina į plaukus, o paskui dar ilgai glūdi širdyje... Lotynų Amerikos pulsas, „svinguojanti“ afroamerikiečių kultūra, prancūziškas „gypsy“ polėkis – visa tai skambės dueto atliekamose džiazo standartų aranžuotėse artėjantį trečiadienį.

Ieva Marija Baranauskaitė – vokalistė, kompozitorė ir tekstų autorė. 2007 m. baigė Balio Dvariono muzikos mokyklą, 2014 m. Vilniaus kolegijoje įgijo muzikos atlikėjos bakalaurą. Dabar dainininkė tęsia magistrantūros studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, koncertuoja, kuria ir aktyviai dalyvauja muzikiniame gyvenime. 2010 m. su grupe „Such‘a‘Trip“ užėmė pirmą vietą festivalyje-konkurse „Rebel Rock“, o su grupe „In albedo“ jai teko ne kartą pristatyti savo kūrybą tarptautinio lygio festivaliuose „VOLT 2011“ (Vengrija), „Platzhirsch Festival 2015“ (Vokietija), „Vilnius Jazz 2013“, „Granatos Live 2014“, „Šiauliai Jazz 2014“ ir daugelyje kitų.

Anna Polukord – vokalistė, gitaristė, kompozitorė ir tekstų autorė. Mokėsi Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijoje. Vėliau studijas tęsė Muzikos ir teatro akademijoje. Dabar aktyviai koncertuoja, kuria ir dirba įrašų studijose. Ji yra grupių „Night Life“, „Volumetears“ ir „One Night Band“ narė, yra bendradarbiavusi su tokiais Lietuvos popmuzikos ir džiazo scenos atlikėjais kaip Linas Adomaitis, Vidas Bareikis, Mia ir kt.

Renginys vyks kovo 8 d. 18 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. muzikavimo erdvėje. Numatoma renginio trukmė – 1 val. Organizatorė – Nacionalinė biblioteka. Įėjimas laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių