Vilniaus kavinės kviečiamos prisidėti prie akcijos „Įdarbink jaunimą“

  • Teksto dydis:

Vilniaus jaunimo informacijos centro atlikta analizė rodo, jog artėjant vasarai įvairiose darbo paieškos sistemose sezoninio darbo Vilniuje ieškojo daugiau kaip keli šimtai  moksleivių ir dar tiek pat studentų. Šiemet šis skaičius gali būti dar didesnis. Vilniaus miesto savivaldybė kviečia sostinės kavines ir barus ištiesti pagalbos ranką jauniems žmonėms ir prisijungti prie akcijos „Įdarbink jaunimą“.

Kviečiame Vilniaus mieste įsikūrusias kavines siųsti jaunimui skirtus sezoninio darbo pasiūlymus el. paštu: jaunimas@vilnius.lt. Vilniaus jaunimo informacijos centro darbuotojai susisteminę atsiųstus darbo pasiūlymus informuos moksleivius ir studentus apie jų galimybes įsidarbinti vasarą Vilniuje.

Galimybė užsidirbti bei susipažinti su darbo aplinka domina ir  įvairiausių krypčių studentus, ir daug laisvo laiko vasarą turinčius 14-18 metų moksleivius.  Pastebima, kad darbo pasiūlymų trūksta, nors tos kavinės ir barai, kurios sezoniniam darbui jau buvo įdarbinusios jaunus žmones, neliko nusivylusios.

Primename, kad Lietuvos darbo biržos duomenimis Moksleiviams iki 16 metų ne mokslo metu leidžiama dirbti 7 valandas per dieną ir 35 valandas per savaitę, kai dirbama ne mažiau kaip savaitę.  16-18 metų moksleiviams ne mokslo metu  leidžiama dirbti ne daugiau kaip 8 valandas per parą ir ne daugiau kaip 40 valandų per savaitę.

Vilniaus miesto savivaldybėje (Konstitucijos pr.3) įsikūrusio Jaunimo informacijos centro darbuotojai taip pat konsultuoja jaunimą kitomis temomis, tarp kurių yra jaunimo savanorystė, jaunimo užimtumas vasarą, tarptautinis mobilumas, psichologinė ir socialinė pagalba.

Centras dirba darbo dienomis 14:00-18:00 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių