Paauglių apšaudytas Davidas: sakiau jiems, kad man skauda, kad nustotų

  • Teksto dydis:

Susitikęs su dviem mokyklos draugais, Davidas buvo apšaudytas iš pneumatinio ginklo, nes išsakė savo poziciją, jog yra už Ukrainą. Plačiau – LNK reportaže.

Randus ir žaizdas ant savo kūno rodantis Davidas prieš kelias dienas išgyveno tikrą siaubą. Susitikęs su mokyklos draugais, paauglys net nenutuokė, kas jo laukia.

„Jie pasiūlė vieną kartą šauti į mane. Pagalvojau, kad kažkaip keista, bet sutikau. Jie šovė vieną kartą man į koją. Pasakiau, kad skaudėjo. Pasakiau, kad nenorėčiau, jog jie kartotų“, – sakė Davidas.

Toliau nuo savo namų su kitais dviem jaunuoliais nuvykęs Davidas miške buvo apšaudytas iš pneumatinio Kalašnikovo. Rusakalbių mokyklą lankantis jaunuolis tikina, kad taip atsitiko, nes jis palaiko Ukrainą.

„Pašaudė šiek tiek į butelį, o paskui pradėjo šaudyti į mane. Aš jiems pasakiau, kad man skauda, kad nustotų. Tada pradėjau nuo jų bėgti ir pargriuvau“, – kalbėjo vaikinas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Plastikinėmis kulkomis šaudančia Kalašnikovo ginklo kopiją Davidui pavyko užfiksuoti savo fotoaparatu. Berniukas pasakoja, kad ne kartą prašė, jog bendraklasiai nebešaudytų, tačiau šie neklausė.

„Tada nukreipė automatą į mano nugarą, pavedė kažkur į mišką ir pasakė, kad mane sušaudys, nes aš palaikau Ukrainą. Vienas iš jų paleido „Wagner“ himną, o kitas – Sovietų Sąjungos himną“, – sakė Davidas.

Apie incidentą tą patį vakarą sužinojusi Davido mama iš karto ėmė ieškoti jo sūnų nuskriaudusių vaikų kontaktų. Vėliau paaiškėjo, kad pneumatinis ginklas buvo vieno iš jų tėvų. Dėl incidento moteris kreipėsi ir į policiją.

„Kai jis pradėjo pasakoti, aš iš karto paprašiau, kad aprodytų savo kojas. Kol jis pasakojo, aš parašiau klasės auklėtojai, kad ši duotų šių vaikų tėvų kontaktus“, – kalbėjo Davido mama Irina Novik.

Irina su šeima į Lietuvą prieš daugiau nei metus persikraustė iš Rusijos.

„Aš tiesiog vienu metu supratau, kad Rusijoje nieko gero nebebus. Supratau, kad viskas tik blogės. Taip pat buvo pasirodžiusi informacija, kad uždarys sienas į Europos Sąjungą. Kai išvykome, po savaitės sienos buvo uždarytos“, – sakė moteris.

Aš tiesiog vienu metu supratau, kad Rusijoje nieko gero nebebus. Supratau, kad viskas tik blogės.

Į policijos komisariatą Irina su sūnumi buvo iškviesta tik praėjus kelioms dienoms. Šiuo metu apklausiami visi incidente dalyvavusių šeimų nariai bei mokyklos bendruomenė.

„Berniukai yra nepilnamečiai. Atsakomybė jiems negalėtų būti taikoma, tačiau šioje vietoje ir tėvai gali pasijungti. Informacija perduoda ir Vaiko teisių apsaugos tarnybai“, – sakė Vilniaus policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskja.

Pasak ekspertų, pneumatiniai ginklai – ne žaislai vaikams. Nesaugiai juos naudojant galima smarkiai susižeisti, ypač šaudant iš labai artimo atstumo.

„Su juo reikia elgtis kaip su tikru ginklu“, – sakė „Getbex“ atstovas Samilis Adeikis.

Dažniausiai su tokiais ginklais į specialius klubus susibūrę suaugusieji žaidžia karą.

Asociatyvi L. Viksne/BNS nuotr.

„Pataikius į akį būtų pilnai galima ją išmušti“, – sakė S. Adeikis.

Visi trys jaunuoliai mokosi toje pačioje Vilniaus Naujamiesčio mokykloje. Jos direktorė Danutė Mišrienė teigė, kad šis atvejis žinomas mokyklai. Pedagogai konsultuojasi su pedagogine, psichologine tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių