Rokerės „Muscat“ uždainavo iš principo


2004-08-13
Arnoldas REMEIKA
Rokerės „Muscat“ uždainavo iš principo

Naujokės

Rokerės „Muscat“ uždainavo iš principo

Lietuvos muzikinėje scenoje atsiranda vietos ne vien “popso” atlikėjams – jau antrus metus gitaras brūžina ir visai nevaikiškas daineles į mikrofonus išspjauna rokerių ketvertukas „Muscat“. Kvartete – vien merginos, kurios dainuoti pradėjo... iš principo. Grupės lyderė Mantė „Lieptui“ prisipažino, kad, kurdamos „Muscat“, nė viena jų nemokėjo nei groti, nei dainuoti. „Vienas draugas pasakė, kad boboms groti negalima, todėl jam ir visiems kitiems panašiai mąstantiems nutarėme įrodyti, kad sugebėsime“, - juokėsi Mantė. Ir merginos sugebėjo – neseniai jos grįžo iš konkurso Lenkijoje, kuriame dalyvavo net penkios grupės iš Lietuvos ir penkiasdešimt kolektyvų iš visos Europos.

„Muscat“ tapo vienintelėmis į finalą išėjusiomis lietuvaitėmis ir pelnė nemenką penktąją vietą. Merginos tvirtino turinčios tik vieną problemą – jas nuolat palieka vokalistės. Šiuo metu vokalinius sugebėjimus demonstruoja gitaristė Ugnė, bet kažin ar ilgam.

Vokalistės pabėgdavo

Nors „Muscat“ jau skinasi kelią į muzikinę rinką, grupės sudėtis vis keičiasi – merginos negali surasti tinkamos vokalistės. Prieš kurį laiką kolektyvą paliko Jurga Šeduikytė, roką iškeitusi į šou verslą. Ji tapo LRT transliuojamo geriausiųjų dainų dešimtuko vedėja. „Dėl šios priežasties „Muscat“ buvo diskvalifikuotos ir iš LNK „Nacionalinės muzikos lygos“ – juk Jurga pradėjo dirbti panašaus pobūdžio laidoje, tik konkurencinėje televizijoje“, - aiškino Mantė. Vokalistė Dalia grupę paliko dėl banalesnės priežasties – taip pasielgti pareikalavo dainininkės vaikinas. „Vienu momentu buvau likusi visiškai viena, - prisimena Mantė. - Tačiau šiuo metu grupė jau „susigulėjo“, vokalą patikėjome gitaristei Ugnei ir bent jau kol kas naujos dainininkės neieškosime. Kita vertus, Ugnė yra pagrindinė mūsų grupės gitaristė, tad mąstome, ar ne per daug ją apkrauname“, - spėliojo Mantė.

“Popsas” mirs

Nors lietuviams labiau patinka saldžios dainos ir mini sijonais pasidabinusios blondinės atlikėjos su priklijuotomis blakstienomis, Mantė prieš tokias „pupas“ nieko neturi. „Ilgainiui “popsas” dings, o tokios merginos yra seksualios, tik būtų geriau, kad jos dainuotų roką. Kaip mes“, - šmaikštavo Mantė. Mergina pripažino, kad “popsą” dievinančioje Lietuvoje niša yra ir roką grojantiems atlikėjams. „Tam tikruose sluoksniuose mes jau populiarios. Tarp kitko, mūsų klausosi ne tik žalias jaunimėlis, bet ir vyresni žmonės“, - džiaugėsi „Muscat“ lyderė. Roką ji teigia pasirinkusi dėl to, kad, kaip ir visos likusios grupės narės, užaugo besiklausydama būtent tokios muzikos. „Mes ir dabar grojame savo malonumui, juk pinigų iš roko neuždirbsi, o ir prodiuseriai neapsiima dirbti su „neformatu“, - aiškino Mantė.

Išgerti neatsisako

Nors visos merginos studijuoja – vadybą, vokalą, muzikos pedagogiką, laiko „Muscat“ veiklai jos teigė rasiančios ir ateityje. Šiais metais albumą išleisiančios grupės lyderė patvirtino, kad muzikinė veikla joms niekada nesudarė ir nesudarys diskomforto. „Kodėl po darbų ir mokslų negalima susirinkti repeticijoje ir pagroti ar tiesiog paplepėti?“ – klausė Mantė. Net rokerių vaikinai neprieštarauja savo mylimųjų pomėgiui. „Pykstamės tik dėl laiko stokos, nes savaitgalių taip ir nepavyksta praleisti kartu – nuolat koncertuojame“, - sakė Mantė. Anot jos, laiko merginoms užtenka ir pramogoms. Nors visame pasaulyje paplitęs stereotipas, kad roką grojančios merginos nevengia alkoholio bei narkotikų, Mantė prieš pastaruosius pasisakė griežtai neigiamai, nors išgerti „Muscat“ ir nevengiančios. „Kai reikia, normaliai išgeriame. Be abejo, ne kiekvieną dieną, bet ir neatsisakome kaip davatkos“, - pasakojo „Muscat“ narė, besi-džiaugdama, kad grupė grįžo prie senosios sudėties – joje ir vėl Jurga, Skirmantė, Ugnė ir pati Mantė. Merginos „Lieptui“ sakė, jog tikisi, kad grupės gyvenimas į normalias vėžes grįžo ilgesniam laikui.