Pereiti į pagrindinį turinį

Australijoje per antikapitalistinius protestus įsiplieskė riaušės

2011-10-21 16:32
Australijoje per antikapitalistinius protestus įsiplieskė riaušės
Australijoje per antikapitalistinius protestus įsiplieskė riaušės / AFP/Scanpix nuotr.

Australijos antrajame didžiausiame mieste Melburne penktadienį buvo sužeisti du policininkai ir suimta apie 20 žmonių, kilus susirėmimams tarp pareigūnų ir protestuotojų prieš kapitalizmo ekscesus.

Policija kai kuriuos protestuotojus tramdė pipirinėmis dujomis, mėgindami išstumti daugybę demonstrantų iš Miesto aikštės, kurioje jie įsitvirtinę jau beveik savaitę, prisidėdami prie pasaulinių protestų prieš stambiojo verslo godumą.

„Ploviau akis vandeniu, tryniau svogūnais ir netgi pienu, kad sumažinčiau perštėjimą, tačiau mano veidas tebedega, todėl dabar ketinu kviestis greitąją pagalbą“, - vienas demonstrantas sakė televizijai ABC.

Policija penktadienio rytą ėmėsi vaikyti protestuotojus, kai Melburno miesto taryba nusprendė, kad juos reikia pašalinti. Prasidėjus šiai operacijai, įsiplieskė susirėmimai.

„Stengėmės naudoti kiek galima mažiau jėgos, - sakė Viktorijos policijos komisaro pavaduotojas Steve'as Fontana (Stivas Fontana). - Prašėme demonstrantų ir protestuotojų pasitraukti taikiai, bet jie aiškiai nesutiko.“

Policija nurodė, kad apie 20 protestuotojų, prieš kuriuos pareigūnams teko panaudoti jėgą, lengvai nukentėjo, taip pat buvo sužeisti du policininkai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų