Pereiti į pagrindinį turinį

B.Obamos nuotaikos optimistiškesnės negu 2008 metais

2012-01-04 12:55
B.Obamos nuotaikos optimistiškesnės negu 2008 metais
B.Obamos nuotaikos optimistiškesnės negu 2008 metais / Scanpix nuotr.

JAV prezidentas Barackas Obama antradienį pareiškė dabar esantis nusiteikęs labiau optimistiškai negu prieš ketverius metu, kai jis laimėjo balsavimą Ajovoje ir žengė į kelią, atvedusį į jo istorinę pergalę kovoje dėl posto Baltuosiuose rūmuose.

2008 metais, kai B.Obama tebebuvo mažai žinomas Ilinojaus senatorius, ir Ajova padėjo įgyvendinti jo drąsų bandymą tapti pirmuoju juodaodžiu Amerikos prezidentu, patikėjusi jo žinia apie viltį ir permainas.

Nors antradienį vykusiose Ajovos demokratų sueigose B.Obama varžovų neturėjo, prezidento lapkritį laukia sunki kova dėl perrinkimo antrai kadencijai, kurioje jis susigrums su kuriuo nors respublikonų kandidatu tuo metu, kai JAV ekonomika tebėra pašlijusi, o nedarbas išlieka stabiliai didelis.

Kalbėdamas per vaizdo konferenciją iš vieno viešbučio Vašingtone, prezidentas sakė sueigų dalyviams Ajovoje, kad nuo 2008 metų, kai šioje valstijoje įveikė savo varžovę Hillary Clinton (Hilari Klinton), jis „labiau pražilo“.

Tačiau vieno Ajovos gyventojo paklaustas, ar tebetiki viltimi ir pokyčiais, B.Obama atsakė: „Kai kuriais atžvilgiais esu nusiteikęs labiau optimistiškai negu kandidatuodamas pirmąkart.“

„Mes jau matėme vykstančius pokyčius. 2012 metais reikės priminti Amerikos žmonėms, kiek toli mes pažengėme“, - pridūrė jis.

B.Obama akcentavo Irako karo užbaigimą, jo pastangomis vykdomą sveikatos apsaugos sistemos reformą, taip pat pažadą padaryti mokslą koledžuose visiems labiau prieinamą.

Primindamas daugelį mėnesių trukusius politinius mūšius Vašingtone, per kuriuos B.Obamos pastangas žlugdė Atstovų Rūmuose daugumą įgiję respublikonai, prezidentas smerkė savo varžovus, palaikančius „mokesčių lengvatas turtingiausiems iš mūsų“.

„Nuveikėme daug ir turime dar daugiau nuveikti. Štai kodėl mums reikia dar ketverių metų“, - pabrėžė jis.

Ankstesni balsavimo Ajovos respublikonų sueigose rezultatai rodė, kad daugiausiai balsų surinko buvęs Masačusetso gubernatorius Mittas Romney ir buvęs senatorius Rickas Santorumas, o kiek atsilikęs trečioje vietoje liko veteranas Teksaso kongresmenas Ronas Paulas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų