Britanija ir kelios kitos šalys žino J.Assange'o buvimo vietą

Britų policija ir kelių šalių saugumo tarnybos žino, kur yra tinklalapio "WikiLeaks" įkūrėjas Julianas Assange'as, ketvirtadienį pareiškė jo advokatas.

Tačiau teisininkas konkrečiai nenurodė, kur dabar yra skandalingą JAV diplomatinio susirašinėjimo medžiagą paviešinusio tinklalapio vadovas.

Londone dirbantis advokatas Markas Stephensas šį komentarą pateikė vienam Didžiosios Britanijos dienraščiui paskelbus, kad J.Assange'as veikiausiai yra kažkur Anglijos pietryčiuose.

Tačiau teisininkas nurodė, kad britų policija negali suimti J.Assange'o pagal Švedijos ir Interpolo išduotą tarptautinį arešto orderį dėl įtariamų seksualinių nusikaltimų, nes šie dokumentai neteisingai užpildyti.

"Skotland Jardas žino, kur jis yra; kelių šalių saugumo tarnybos žino, kuri jis yra, - M.Stephensas sakė naujienų agentūra AFP. - (Britų) policija šiek tiek gudrauja atsakinėdama, tačiau jie tiksliai žino, kaip su juo susisiekti, kaip ir Švedijos prokurorai."

Paklaustas, ar 39 metų Australijos pilietis yra pietryčių Anglijoje, advokatas atsakė: "Aš to nesakiau. Nesakysiu, kur jis yra."


Šiame straipsnyje: WikiLeaksAssange'as

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių