Pereiti į pagrindinį turinį

Clinton ragina JT rezoliuciją paremti sankcijomis

2012-07-06 17:31
Clinton ragina JT rezoliuciją paremti sankcijomis
Clinton ragina JT rezoliuciją paremti sankcijomis / Scanpix nuotr.

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton (Hilari Klinton) penktadienį paragino Jungtinių Tautų (JT) rezoliuciją dėl pereigos Sirijoje paremti sankcijomis ir sukritikavo Rusiją bei Kiniją dėl konflikto sprendimo pažangos blokavimo.

Pasak H.Clinton, „turėtume grįžti ir paprašyti rezoliucijos Saugumo Taryboje, kuria būtų įvestos realios ir greitos nesilaikymo pasekmės, tarp jų - sankcijos pagal (JT chartijos) 7 skyrių", numatantį įvairias priemones, pradedant ekonominėmis ir baigiant ginklų embargu ar, jeigu būtina, karine jėga.

JAV valstybės sekretorė taip pat paragino 100 „Sirijos draugų“ susitikime Paryžiuje dalyvaujančių šalių ir organizacijų „susisiekti su Rusija ir Kinija“, ir pareikalauti, kad jos „išeitų iš užkulisių ir pradėtų remti teisėtus Sirijos liaudies siekius“.

Užduodama griežtą toną ji sakė mananti, jog Rusija ir Kinija „netiki, kad išvis moka kokią nors kainą už (Sirijos) režimo palaikymą“.

„Vienintelis būdas, kuris (tai) pakeistų, būtų kiekvienai šaliai, kuriai čia atstovaujama, tiesiogiai ir skubiai aiškiai pasakyti, kad Rusija ir Kinija sumokės kainą. Jos sulaiko pažangą, ją blokuoja. Tai nebetoleruotina“, - pažymėjo H.Clinton.

Tačiau ji gyrė jau padarytą pažangą ir sakė, kad „nuolat, nenumaldomai einama šio režimo užbaigimo link“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų