Pereiti į pagrindinį turinį

D. Medvedevas verslą į Rusiją vilioja mažais mokesčiais

2010-06-18 23:44
D. Medvedevas verslą į Rusiją vilioja mažais mokesčiais
D. Medvedevas verslą į Rusiją vilioja mažais mokesčiais / Scanpix nuotr.

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas tikisi atgaivinti Rusijos ekonomiką ją modernizuodamas ir išlaikydamas dabartinį mokesčių lygį ir, jeigu tai pasiteisins, po kelerių metų nudžiuginti verslą naujomis mokesčių lengvatomis.

"Kol kas augimo, ekonomikos atsigavimo tempai nėra tokie džiuginantys, kaip norėtume, - penktadienį Sankt Peterburge atidarydamas ekonomikos forumą pareiškė D.Medvedvas. - Tačiau reikia spartinti pastangas. Yra valstybių, kurios demonstruoja labai greito atsigavimo požymius. Iš jų galime daug ko pasimokyti".

D.Medvedevas pakartojo savo ekonomikos modernizavimo programos tezes. Rusija turi pasiekti tokį ekonomikos lygį, kad "taptų viena pasaulio ekonominės tvarkos steigėjų", ir tai yra artimiausių dešimtmečių pagrindinis uždavinys.

"Šie tikslai - esu visiškai tuo tikras, realistiški ir įgyvendinami", - sakė Rusijos prezidentas.

Rusijos ekonomika 2009 metais smukusi 7,9 proc. rodo atsigavimo požymius, kurie, pasak ekonomistų, nėra pakankamai tvirti. Pasak Ekonomikos plėtros ministerijos, per 2010 metų sausio-gegužės mėnesius Rusijos bendrasis vidaus produktas (BVP) išaugo 5 proc.

D.Medvedevas sakė, kad per krizę panaudojusi precedento neturinčias pagalbos priemones, Rusijos valdžia pereina prie labiau pasvertos biudžeto politikos. Birželį patvirtintas biudžetas numato biudžeto deficitą 2011 metais sumažinti iki 4 proc., o 2012 metais iki 3 proc.

"Bus imtasi tolesnių priemonių biudžeto deficitui mažinti... Žinoma, jeigu ekonomika vystysis pagal dabartines makroekonomikos prognozes", - sakė D.Medvedevas.

Rusijos prezidentas pažadėjo, kad mokesčiai nebus didinami, nors to ir reikalauja už fiskalinę politiką atsakingi valdininkai, tačiau ir naujų lengvatų verslas gali tikėtis tik po kelerių metų.

Kol kas ne toks populiarus Rusijos valdžios tandemo dalyvis pavedė savo porininkui, premjerui Vladimirui Putinui per metus pagalvoti, kaip paremti modernizaciją iš specialaus investicinio fondo, trečdalį pinigų kuriam skirtų valstybė, o likusius reikėtų surinkti iš verslo.

"Akivaizdu, kad investicinis aktyvumas - tai vienas inovacinės plėtros ir sėkmingo mūsų ekonomikos modernizavimo faktorių. Rusijai šiandien reikalingas tikras investavimo bumas", - sakė D.Medvedevas.

Jis žadėjo investuotojams toliau keisti įstatymus, tarp jų ir baudžiamuosius, kad didėtų konkurencingumas, mažėtų valstybinių kompanijų įtaka.

"Valstybė pati neturėtų raškyti vaisių nuo ekonomikos medžio. Valstybei reikia tik padėti auginti mūsų vaismedžių sodą, plėtoti ekonomikai palankią aplinką", - pažymėjo D.Medvedevas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų