Pereiti į pagrindinį turinį

D. Rogozinas: JAV nori apginti Europą nuo "blogų vyrukų"

2011-05-16 21:47
D. Rogozinas: JAV nori apginti Europą nuo "blogų vyrukų"
D. Rogozinas: JAV nori apginti Europą nuo "blogų vyrukų" / Scanpix nuotr.

Rusijos nuolatinis atstovas prie NATO Dmitrijus Rogozinas  mano, kad amerikiečiai specialiai išgalvoja priešus Europai, nuo kurių ketina apginti savo priešraketinėmis gynybos (PRG) sistemomis.

"Paskiriamas blogas vyrukas - šiuo atveju tokiu paskelbiamas Iranas, tvirtinama, kad ši šalis jau turi įsigijusi raketų technologijas", - sakė D.Rogozinas, pirmadienį kalbėdamas Valstybės Dūmos posėdyje, skirtame Europos PRG sukūrimo perspektyvoms.

Būtent šio blogo vyruko veiksmus ir turi sustabdyti, kaip aiškina JAV, Europoje kuriamam PRG sistema, pažymėjo atstovas prie NATO.

Tokia ir yra PRG filosofija, mano D.Rogozinas.

Priešas, kuriam turi pasipriešinti NATO, turi būti "globalus, pavojingas ir visų pirma tradicinis - karinis priešas", pažymėjo diplomatas.

Sukurti PRG prieš kokias nors  specialiąsias tarnybas, teroristų pogrindį būtų nepateisinama. Pasak atstovo, tai turi būti "kažkoks blogų vyrukų tinklas, kuris turi raketas kokiai nors bjaurybei atgabenti, pirmiausia masinio naikinimo ginklui".

JAV, pastebi nuolatinis atstovas, faktiškai vykdo Holivudo scenarijų, kai amerikiečiai gelbėja pasaulį. Tie kažkokie blogi vyrukai ketina užpulti "seną, gerą, ramią, geibią, minkštą ir švelniaplaukę Europą, o paskui JAV, kuri visuomet, tiek Holivude, tiek ir realiame gyvenime gelbėja pasaulį, turi išgelbėti Europą", sako D.Rogozinas.

"PRG - tai nauja ideologija, kuri pakeitė seną tezę, kuri anksčiau skambėjo taip :"Rusai ateina", - pažymėjo D.Rogozinas.

Jis sakė, kad dabar įsigalėjo naujas variantas: "Raketos atskrenda". O kai skrenda raketos, Europą reikia nuo jų ginti, ir būtent tuo pagrindžiamas amerikiečių atėjimas į Europą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų