Pereiti į pagrindinį turinį

„Dievu“ iš Sirijaus skelbęsis rusas už grotų praleis 11 metų

2013-02-08 13:21
„Dievu“ iš Sirijaus skelbęsis rusas už grotų praleis 11 metų
„Dievu“ iš Sirijaus skelbęsis rusas už grotų praleis 11 metų / youtube.com STOP kadras

Rusų kulto lyderis už grotų praleis net 11 metų - vyras kaltinamas seksualiai priekabiavęs ir žaginęs savo sėkėjus, rašo dailymail.co.uk.

45 m. Konstantinas Rudnevas iš Novosibirsko (Sibiras) skelbėsi, kad yra „Dievas“ iš Sirijaus žvaigždės. Buvęs Raudonosios armijos šauktinis versdavo juo aklai tikėjusius kulto narius dalyvauti orgijose ir net nelegaliai platinti narkotikus.

K. Rudnevo kultui „Ashram Shambala“ priklauso apie 30 tūkst. narių, jų amžius siekia nuo 14 iki 30 metų.

„K. Rudnevo kulto nariai dažniausiai prarasdavo savo pinigus ir nuosavybę, visiškai apleisdavo šeimos narius ir draugus, dauguma jų net įtraukti į dingusių be žinios asmenų sąrašus“, - rašė laikraštis „Siberian Times“.

Viena moteris K. Rudnevo teisme pasakojo, kad jos 15-metis sūnus pradėjo lankyti „Ashram Shambala“ jogos užsiėmimuose ir netrukus dingo be žinios, prisijungęs prie kitų 30 tūkst. sėkėjų.

„Ashram shambala“ įsikūrė prieš pat SSRS griuvimą. K. Rudnevas skelbėsi, kad į Žemę buvo atsiųstas žmonių išganymui. Jo mokymai išjuokdavo tradicinis vertybes, tikino, kad žmonėms nereikia nei dirbti, nei studijuoti. K. Rudnevas vos per kelis metus tapo milijonieriumi.

K. Rudnevą jau ne kartą buvo bandyta nuteisti, tačiau kulto nariai atsisakydavo liudyti prieš savo „globėją“. 2004 m. K. Rudnevas buvo pripažintas nepakaltinamu ir uždarytas psichiatrinėje ligoninėje, tačiau netrukus iš ten pabėgo. Dabar situacija pasikeitė - teisme prabilo tiek patys sėkėjai, tiek jų šeimų nariai, be to, buvo pateikta ir vaizdinės medžiagos.

Tiesa, kai kurie piktinosi, kad kulto lyderiui buvo skirta tik 11 metų bausmė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų