Italijos premjeras M. Monti: Britanija liks Europos Sąjungoje

 

Britų premjerui Davidui Cameronui paskelbus apie planus rengti referendumą, Italijos ministras pirmininkas Mario Monti trečiadienį pareiškė tikįs, kad britai balsuos už narystę Europos Sąjungoje.

„Esu įsitikinęs, jeigu bus referendumas, Jungtinės Karalystės piliečiai nuspręs likti Europos Sąjungoje ir prisidėti prie jos ateities pavidalo formavimo“, - sakė jis kalbėdamas Pasauliniame ekonominiame forume Davose.

„Manau, kad Europos Sąjungai nereikia jos nenorinčių europiečių. Mums žūtbūtinai reikia norinčių europiečių“, - pareiškė jis, aidint susirinkusių politikos ir verslo lyderių plojimams.

Privalu rinkėjams užduoti tiesų klausimą apie narystę Europos Sąjungoje, net jeigu buvo „kitų aspektų, kuriems aš mažiau pritariu“ D.Camerono kalboje, pažymėjo M.Monti.

„Jeigu užduosite jiems esminį klausimą: kam jūs, Jungtinės Karalystės (JK) piliečiai, teikiate pirmenybę, kad JK liktų ES narė ar kad pasitrauktų iš ES, aš nežinau, ką JK piliečiai atsakys“, - nurodė M.Monti.

„Tačiau esu visiškai įsitikinęs, kad visi šio sprendimo trūkumai ir privalumui taps aiškūs, todėl manau, kad šitai padės priimti sprendimą, tinkamą visiems europiečiams“, - tęsė jis.

D.Cameronas anksčiau trečiadienį pareiškė, jog jis iki 2017 metų pabaigos surengs referendumą, jeigu jo partija laimės ateinančius rinkimus 2015 metais.

Jis dar sakė, jog norėtų iš naujo derėtis dėl Britanijos narystės Bendrijoje sąlygų, prieš pateikiant naująją sutartį balsavimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių