Pereiti į pagrindinį turinį

Japonijos aukcione vienas tunas parduotas už 736 tūkst. JAV dolerių

2012-01-05 16:27
Japonijos aukcione vienas tunas parduotas už 736 tūkst. JAV dolerių Japonijos aukcione vienas tunas parduotas už 736 tūkst. JAV dolerių Japonijos aukcione vienas tunas parduotas už 736 tūkst. JAV dolerių Japonijos aukcione vienas tunas parduotas už 736 tūkst. JAV dolerių Japonijos aukcione vienas tunas parduotas už 736 tūkst. JAV dolerių Japonijos aukcione vienas tunas parduotas už 736 tūkst. JAV dolerių Japonijos aukcione vienas tunas parduotas už 736 tūkst. JAV dolerių Japonijos aukcione vienas tunas parduotas už 736 tūkst. JAV dolerių

Japonijoje vienas turtingas restoranų savininkas ketvirtadienį paklojo beveik tris ketvirčius milijono JAV dolerių už vienintelį tuną Cukidžio žuvų turguje, nustatydamas naują rekordą.

269 kilogramus sveriantis žydrapelekis tunas, pagautas prie Japonijos šiaurinės Aomorio prefektūros krantų, per pirmąjį aukcioną šiais metais buvo parduotas už stulbinamą kainą - 56,49 mln. jenų.

Prieš šią sumą nublanko ankstesnė rekordinė 32,49 mln. dolerių suma, sumokėta už vieną tuną pirmajame praeitų metų Cukidžio aukcione.

Šis didžiulis žuvies turgaus yra įtrauktas į daugelį Tokijo turistinių maršrutų.

Ketvirtadienį didžiausią kainą pasiūlė bendrovės, kuriai priklauso populiarus restoranų tinklas „Sushi-Zanmai“, prezidentas Kiyoshi Kimura.

Kilogramas šio tuno kainuoja apie 210 tūkst. jenų (72,5 tūkst. litų), todėl iš jo pagamintas vienas sušio gabalėlis turėtų kainuoti apie 5 tūkst. jenų (172 litus). Tačiau bendrovė planuoja šiuos sušius pardavinėti už labiau įprastą kainą - 418 jenų (14,4 lito).

„Norėjau nupirkti geriausią tuną, kad juo galėtų mėgautis klientai Japonijoje, o ne užsienyje“, - pareiškė K.Kimura, turėdamas omenyje, jog pernai rekordinį tuną nupirko vienas Honkongo sušių restoranas.

Dėl dešimtmečius trukusios intensyvios žvejybos pasauliniai tunų ištekliai smarkiai sumažėjo, todėl kai kurios Vakarų šalys paragino uždrausti žvejoti nykstančius žydrapelekius tunus.

Japonijoje suvartojami trys ketvirtadaliai pasaulyje sugaunamų žydrapelekių tunų, kurių žuviena yra itin vertingas sušių ingredientas, vadinamas „kuro maguro“ (juodasis tunas), o kai kurie gurmanai ją vadina juoduoju deimantu dėl brangumo ir retumo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų