Pereiti į pagrindinį turinį

Kinijoje daugybė porų siekia susituokti lapkričio 11-ąją

2011-11-10 17:44
Kinijoje daugybė porų siekia susituokti lapkričio 11-ąją
Kinijoje daugybė porų siekia susituokti lapkričio 11-ąją / Scanpix nuotr.

Kinijoje tūkstančiai porų planuoja susituokti lapkričio 11-ąją, vadinamąją viengungių dieną, nes jos data sudaryta tik iš vienetų.

Lapkričio 11-oji Kinijoje nuo praeito amžiaus 10-o dešimtmečio neoficialiai laikoma šeimyninių įsipareigojimų neturinčių žmonių diena ir laikoma puikia proga duoti amžinos meilės įžadus, atsisakant viengungių gyvenimo.

Be to, pažymėtina, kad šių metų data taip pat baigiasi skaičiumi 11.

Kaip rašo dienraštis „Shanghai Morning Post“, Šanchajuje penktadienį planuoja susituokti daugiau nei 3 tūkst. porų, vadindami šią dieną kartą per šimtmetį pasitaikančia galimybe.

Kitur Kinijoje skaičių magija taip pat daro įtaką: centriniame Uhano mieste tuoksis apie 400 porų, o dar per 100 porų taps sutuoktiniais rytiniame Dzinano mieste.

„Pasirinkti tokią vestuvių datą galimybė pasitaiko tik kartą gyvenime, ir mes jos nepraleisime“, - būsimasis jaunikis Wang Qiangas (Vang Čiangas) sakė valstybinei naujienų agentūrai „Xinhua“.

Šanchajaus vestuvių planavimo agentūros teigė, kad penktadienį turės itin daug darbo.

„Ši diena ypatinga“, - bendrovės „Wedding Story“ pardavimų vadybininkė sakė naujienų agentūrai AFP. Ši bendrovė penktadienį rūpinsis dvejomis vestuvėmis, o darbo dienomis tokių atvejų pasitaiko nedažnai.

Šanchajuje taip pat planuojama surengti su šia data susijusią masinę pasimatymų akciją: numatoma, kad porų sau ieškos apie 10 tūkst. žmonių, organizatoriai nurodė AFP.

„Panašu, kad problema būti vienišiumi Šanchajuje dar labiau padidėjo“, - sakė savaitraščio „Life Weekly“, kuris yra vienas iš šios akcijos organizatorių, atstovė Yang Ying.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų