Pereiti į pagrindinį turinį

Latvijos monetoje – užslėpta alkoholio reklama?

Latvijos monetoje – užslėpta alkoholio reklama?
Latvijos monetoje – užslėpta alkoholio reklama? / telegraph.co.uk nuotr.

Latvijoje išleista vieno lato moneta, kurioje vaizduojamas putojančio alaus bokalas. Ši moneta sukėlė didžiules diskusijas, ar tai nėra užslėpta alkoholio reklama, praneša užsienio spauda.

Sidabro spalvos moneta buvo išleista mėnesio pradžioje Baltijos šalių vidurvasario dienos proga, kurios metu ypač išauga alkoholio vartojimas.

Tačiau įpykęs Latvijos sveikatos ministras kreipėsi į Latvijos banką su skundu, kad išleistoje vieno milijono tiražu monetoje – galima užslėpta alkoholio reklama.

„Ši moneta smogia su mūsų pastangomis sumažinti alkoholio vartojimą šalyje“, - teigė sveikatos ministras. Tačiau valdininkas pasipiktino ne tik moneta, bet ir Latvijos banko spaudos pranešimu, kuriame pabrėžiamos alaus teigiamos savybės - tokios kaip pagalba nuo galvos skausmo ir senovėje naudotas alus gydymo tikslais.

Banko atstovai atmetė sveikatos ministro kritiką kaip „nerimtą“. Jie teigė, kad toks ministro dėmenys tik dar labiau padidino šalies gyventojų susidomėjimą nauja moneta.

Latvijos sveikatos ministras neseniai buvo pasipiktinęs mokyklomis, kad šios brandos egzamino užduotyse buvo pateikę klausimą apie Škotišką viskį, sakydamas, kad tokia tema yra „nepriimtina“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų