Pereiti į pagrindinį turinį

Lenkija siekia, kad katastrofą tirtų tarptautinės institucijos

Lenkija siekia, kad katastrofą tirtų tarptautinės institucijos
Lenkija siekia, kad katastrofą tirtų tarptautinės institucijos / REUTERS, AFP nuotr.

Nepatenkinti prezidento lėktuvo katastrofos prie Smolensko tyrimu, lenkai renka parašus internete, kad tyrimu užsiimtų tarptautinės institucijos.

Akcijos organizatoriai apeliuoja į Europos ir pasaulio piliečių solidarumą ir prašo paramos, praneša Lietuvos radijas.

Parašų rinkimo akcją tarptautiniame forume surengė po katastrofos susibūręs žuvusio prezidento šalininkų visuomeninis sąjūdis „Solidarni 2010“.

Akcijos organizatoriai tikisi surinkti milijoną parašų ir perduoti juos Europos Komisijai. Kaip teigiama specialiai tam įsteigtame tinklapyje onepoland.eu, jau surinkta 400 tūkst. parašų.

Akcijos organizatoriai savo pareiškme rašo esantys pasipiktinę Lenkijos vyriausybe, kad šioji leido, jog į rusų rankas patektų lėktuvo keleivių, tarp jų – prezidento L. Kaczynskio, daiktai su duomenimis, galinčiais turėti įtakos Lenkijos ir NATO saugumui, kad sutiko visą katastrofos tyrimą perduoti Rusijai, neužtikrinant atitinkamo teisinio pagrindo.

„Tokius veiksmus laikome valstybės išdavyste“, – rašo pareiškimo autoriai. Pareiškime raginama atmesti katastrofos aplinkybes tyrusio Maskvos tarptautinio aviacijos komiteto ataskaitą kaip klaidinančią visuomenės nuomonę.

Balandžio 10 d. Lenkija minės tragiškos katastrofos pirmąsias metines.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų