Pereiti į pagrindinį turinį

Meksikoje sulaikytas narkotikų kartelio "la Familia" vadeiva

2011-06-22 13:37
Meksikoje sulaikytas narkotikų kartelio "la Familia" vadeiva
Meksikoje sulaikytas narkotikų kartelio "la Familia" vadeiva / Scanpix nuotr.

Meksikos policija antradienį sulaikė vieno didžiausių šalies narkotikų kartelių "La Familia" vadeivą, pranešė šalies pareigūnai.

50 metų Jose de Jesus Mendezas, pravarde Beždžionė, buvo sulaikytas per reidą netoli Agvaskaljenteso miesto to paties pavadinimo valstijoje Meksikos viduryje. Per operacija nebuvo paleistas nė vienas šūvis.

"Didžiulis federalinės policijos smūgis organizuotam nusikalstamumui. Sučiuptas vienas labiausiai ieškomų nusikaltėlių. Sveikinu", - parašė savo puslapyje socialiniame tinkle "Twitter" Meksikos prezidentas Felipe Calderonas, kuris paskelbė kovą su viešpataujančiais šalyje narkotikų karteliais vienu svarbiausių savo prezidentavimo uždavinių.

"La Familia", vienas iš septynių didžiausių Meksikos narkotikų kartelių, laikomas pagrindiniu gamintoju sintetinių narkotikų, kurie vėliau tiekiami į JAV. Šis nusikalsamas susivienijimas buvo įsteigtas 2006 metais, kai atskilo nuo "Įlankos kartelio".

Buvęs "La Familia" narkotikų kartelio vadovas Nazario Moreno buvo nušautas per susišaudymą su policija 2010 metų gruodį.

N.Moreno buvo parašęs savo bendrams rinkinį taisyklių, tarp kurių, pavyzdžiui, buvo draudimas priimti narkotikus ar platinti juos Meksikos teritorijoje. Organizacijai vadovaujama iš Mičoakano valstijos.

Narkotikų kartelių aukomis Meksikoje nuo 2006 metų, kai šalies prezidento postą užėmė F.Calderonas, tapo jau daugiau kaip 37 tūkst. žmonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų