Pereiti į pagrindinį turinį

Minskas nori į Eurazijos sąjungą, bet neatsisako suvereniteto

2011-10-24 12:51
Minskas nori į Eurazijos sąjungą, bet neatsisako suvereniteto
Minskas nori į Eurazijos sąjungą, bet neatsisako suvereniteto / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Baltarusijos autoritarinio prezidento administracijos vadovas Vladimiras Makejus pabrėžė Eurazijos ekonominės bendrijos patrauklumą, bet pareiškė, kad šalis neatsisako suvereniteto.

„Dabar jie (Baltarusijos opozicija) sako, kad Aleksandras Lukašenka kone atsisako Baltarusijos suvereniteto. Atidžiai perskaitykite (laikraštyje “Izvestija„ Baltarusijos prezidento) straipsnį. Nė vienoje eilutėje, nė viename žodyje ten nepareiškiama, kad mes atsiduodame Rusijos ar kurios nors kitos valstybės malonei“, - sakė V.Makejus televizijos kanalo „Belarus-RTR“ tiesioginėje laidoje.

Pasak jo, kai kurie opozicijos atstovai jau pareiškė, kad Baltarusija pareikšdama suinteresuotumą įstoti į Euroazijos sąjungą,„pasiduoda“ Rusijai.

V.Makejus pažymėjo, jog tai kalba tie, „kurie nedaug laiko iki praėjusių metų rinkimų vaikščiojo po oficialius Rusijos kabinetus su ištiesta ranka ir priesaikomis, kad jie geresnis integruotojai nei Aleksandras Lukašenka“.

Drauge jis pabrėžė, kad itin aktuali Baltarusijai Eurazijos ekonominė sąjunga.

„Idėja įsteigti Eurazijos sąjungą - projektas, nukreiptas į ateitį. Jis dabar deda pagrindus tam, kad mūsų šalis ramiai eitų pirmyn, keltų visos liaudies ir kiekvieno piliečio gerovę“, - pareiškė prezidento administracijos vadovas.

Jis taip pat įsitikinęs, kad esant dabartinėms sąlygoms pasaulyje Baltarusija negalės viena pati išgyventi.

„Esant dabartinei situacijai, kai nesuprantama, kas vyksta, kai ekonomikos krizės eina viena po kitos, išgyventi vienai valstybei neįmanoma“, - sakė V.Makejus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų