Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzijos policija išvesdino penkiametę iš mokyklos kavinės

2013-01-11 12:19
Prancūzijos policija išvesdino penkiametę iš mokyklos kavinės
Prancūzijos policija išvesdino penkiametę iš mokyklos kavinės / Shutterstock nuotr.

Prancūzijos policija ketvirtadienį atsidūrė kritikos taikiklyje, kai pasiuntė vieną pareigūnę išvesdinti iš mokyklos kavinės vieną penkiametę, nes jos tėvai nebuvo sumokėję už dukros pietus.

Mokyklos, esančios Ustarico miestelyje pietvakariniame Baskų krašte, pareigūnai sakė, kad sunerimę mergaitės, vardu Lea, draugai manė, jog ji bus išvežta į kalėjimą, kai policininkė ją išsivedė per pietų pertrauką.

„Tokiu būdu vaikai įkaitais neimami“, - sakė Šv.Vincento mokyklos direktorius Laurent’as Aguergaray (Loranas Agergarajus).

Švietimo ministras Vincent’as Peillonas taip pat vadino šį incidentą „smurto aktu“.

Vietos savivaldybės, kuri vadovauja mokyklos kavinei, pareigūnai iškvietė policiją, kai mergaitės tėvai ilgiau nei metus nesumokėjo už jos maitinimąsi kavinėje ir buvo skolingi 170 eurų (587 litus).

Vietos meras Dominique'as Lesbats sakė apgailestaujantis, kad padėtis taip susiklostė, tačiau tvirtino, kad abiejų Leos tėvų, kurie gyvena atskirai, buvo ne kartą prašoma susimokėti.

Vienas policijos profsąjungos pareigūnas teisino šiame incidente dalyvavusią policininkę, sakydamas, kad meras jai tiesiogiai nurodė įsikišti, o jeigu ji būtų atsisakiusi, galėjo netekti darbo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų