Pereiti į pagrindinį turinį

Prie socialinio protesto akcijų prisijungė nuogi vokiečiai

2011-10-18 13:52
Prie socialinio protesto akcijų prisijungė nuogi vokiečiai
Prie socialinio protesto akcijų prisijungė nuogi vokiečiai

Berlyne greta Reichstago pastato įvyko socialinio protesto akcija. Tai -  viena tokio pat pobūdžio demonstracijų, vykstančių ir kitose  pasaulio šalyse, kurias inicijavo prieš mėnesį įvykusi akcija Niujorke „Okupuok Volstritą“. Be minėto Berlyno, akcijos įvyko ir Romoje, Milane, Londone, Oklende, Tokijuje, Maniloje ir kituose pasaulio miestuose. O JAV jos apėmė ne tik Niujorką, bet ir Vašingtoną, San Franciską, Detroitą, Čikagą, rašo BBC.

Apsinuoginimu reiškia socialinį nepasitenkinimą

Šių protesto demonstracijų aktyvistų reikalavimai mažai kuo skiriasi vienas nuo kitų - kad būtų prieinamos būsto kainos, darbas pagal specialybę, pagalba jaunoms šeimoms. Savo didžiausiais priešais socialinio protesto akcijų dalyviai paskelbė stambų kapitalą, bankininkus ir valdžią.

Jau anksčiau buvo pranešta, kad Volstrite laiks nuo laiko pasirodydavo egzaltuotos moterys, kurios išreiškė savo socialinį nepasitenkinimą kiek neįprastu būdu: surengė viešą striptizą. Tačiau tokio pat pobūdžio akcija Berlyne - įspūdingesnė. Netoli Reichstago pastato išsirikiavo nudistai, kurie išnaudojo akciją savo idėjų propagavimo tikslais.

Išsirengę nuogai, santykiauja viešose vietose

Toli gražu ne visi susirinkusieji suprato, kas vyksta, kai jauni žmonės nusirenginėjo ir ėmė demonstruoti apnuogintus kūnus. Viešą striptizą surengė asociacijos „Fuck For Forest“  („Seksas vardan miško“), įkurtos 2003 metais švedo Tommy Hol Ellingseno ir norvegės Leonos Johansson, aktyvistai. 

Vokietijoje yra šimtai šio judėjimo pasekėjų, kurie, išsirengę nuogai, santykiauja viešose vietose. Ilgainiui ir šios organizacijos įkūrėjai persikėlė į Berlyną, nes, anot jų, ginti miškus priešiškai nusiteikusioje visuomenėje darosi vis sunkiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų