Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija: JAV priimtas „Magnickio sąrašas“ - „nedraugiškas žingsnis“

2012-12-09 18:13
Rusija: JAV priimtas „Magnickio sąrašas“ - „nedraugiškas žingsnis“
Rusija: JAV priimtas „Magnickio sąrašas“ - „nedraugiškas žingsnis“ / Shutterstock nuotr.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino padėjėjas užsienio politikos klausimais JAV Senate priimtą įstatymą, nukreiptą prieš Rusijos pareigūnus, kurie įtariami prisidėję prie garsaus advokato Sergejaus Magnickio mirties, sekmadienį pavadino „itin nedraugišku žingsniu“, į kurį Maskva būtinai atsakys.

„Amerikiečiai žengė itin nedraugišką žingsnį mūsų atžvilgiu“, - sekmadienį sakė buvęs ambasadorius Jungtinėse Valstijose Jurijus Ušakovas.

„Amerikiečiai mums prieš Naujuosius metus priminė, kaip Kapitolijaus kalvoje vertina Rusiją. Priminsiu, kad stereotipai apie mūsų šalį vis dar gyvuoja ir niekas negali jų nusikratyti“, - sakė J.Ušakovas, kurį cituoja Rusijos naujienų agentūros.Kaip pažymėjo prezidento padėjėjas, blogiausia šioje situacijoje tai, kad Rusija bus priversta atsakyti amerikiečiams.

„Blogiausia, kad mus verčia imtis tokių pačių nekonstruktyvių atsakomųjų žingsnių, nes mes gyvename praktiškame pasaulyje, kur viešpatauja diplomatija ir abipusiškumo principas, ir mes privalome atsakyti, ir mes, žinoma, atsakysime“, - nurodė jis.JAV Kongresas ketvirtadienį balsavo už Šaltojo karo laikų suvaržymų panaikinimą į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO) įstojusiai Rusijai, tačiau prijungė priedus, nukreiptus prieš žmogaus teisių pažeidėjus.

S.Magnickis buvo suimtas po to, kai apkaltino policiją ir mokesčių agentus lėšų grobstymu ir pinigų plovimu.37 metų S.Magnickis mirė itin prastomis sąlygomis pagarsėjusiame kalėjime, nesulaukęs tinkamos medicinos pagalbos, kai jo sveikata pašlijo ir išsivystė ūmus kasos uždegimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų