Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija nori vaidinti aktyvų vaidmenį Europos PRG sistemoje

2011-07-22 17:24
Rusija nori vaidinti aktyvų vaidmenį Europos PRG sistemoje
Rusija nori vaidinti aktyvų vaidmenį Europos PRG sistemoje / Scanpix nuotr.

Rusija pasirengusi prisiimti partnerės kuriant Europos priešraketinės gynybos (PRG) sistemą vaidmenį ir neketina pasyviai stebėti JAV iniciatyvų šioje srityje, pareiškė Rusijos nuolatinis atstovas prie NATO Dmitrijus Rogozinas, kalbėdamasis su laikraščio "The Washington Post" korespondentu.

Leidinys pabrėžia, kad, pasak D.Rogozino, Europos PRG klausimu Maskva nenori likti "pasyvi stebėtoja, panaši į turistą, besilankantį planetariume".

Drauge Rusijos nuolatinis atstovas paaiškino, kad siekiant bendradarbiauti kuriant Europos priešraketinės gynybos sistemą Rusijai ir JAV reikia pralaužti užburtą ratą.

"Pasak jo, abi šalys negalės bendradarbiauti, jeigu nepasitikės viena kita. O pasitikėjimo negali atsirasti, jeigu nėra bendradarbiavimo", - "The Washington Post". D.Rogozinas pareiškė ketinimą "išardyti šį uždarą ratą" ir "patekti vidun į sistemą".  

Be to, D.Rogozinas paaiškino, kad PRG sistema turi būti proporcinga grėsmei, su kuria ji skirta kovoti.

Rusijos nuolatinis atstovas pažymėjo, kad PRG sistemos Europoje, pasak JAV vadovų, reikia kovai su Irano raketomis. D.Rogozinas pabrėžė, kad jeigu tai tiesa, tai nesuprantama, kam JAV dislokuoja priešraketinės gynybos sistemas, kurios labiau tinka perimti Rusijos, o ne Irano raketas.

"Būdamas aistringas medžiotojas Rogozinas pabrėžė, jog JAV pareiškia ketinanti šaudyti į triušius, bet drauge siūlo naudoti ginklą, galintį nudobti lokį", - rašo "The Washington Post".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų