Pereiti į pagrindinį turinį

S.Berlusconi JAV prezidentui skundėsi savo šalies teismais

2011-05-27 15:17
S.Berlusconi JAV prezidentui skundėsi savo šalies teismais
S.Berlusconi JAV prezidentui skundėsi savo šalies teismais / Scanpix nuotr.

Italijos premjeras Silvio Berlusconi ketvirtadienį Didžiojo aštuoneto (G-8) viršūnių susitikimo kuluaruose skundėsi savo teisinėmis problemomis, pareiškęs JAV prezidentui Barackui Obamai, kad Italijoje susiformavo kairiųjų pažiūrų teisėjų diktatūra.

Šis S.Berlusconi pokalbis su JAV vadovu Prancūzijos šiaurėje esančiame pajūrio kurorte Dovilyje papiktino Italijos opozicijos politikus, praneša laikraštis "La Respubblica".

Italijos televizija rodė reportažus, kuriuose matyti, kaip S.Berlusconi mėgina paaiškinti B.Obamai, kodėl jis savo šalyje ketina imtis teismų sistemos reformos.

"Mūsų šalyje faktiškai susiformavo teisėjų, palaikančių kairiąsias partijas, diktatūra", - sakė S.Berlusconi Amerikos prezidentui.

B.Obama atidžiai klausėsi savo pašnekovo žodžių vertimo, bet nieko neatsakė.

Italijos žiniasklaida pažymi, jog anksčiau S.Berlusconi ne kartą buvo išsakęs nuomonę, kad teismuose jam dažnai tenka lankytis dėl esą opoziciją palaikančių teisėjų kaltės.

"Labai rimta, kad tai įvyko užsienyje ir kad svarbus teisinės valstybės institutas yra juodinamas vieno iš įtakingiausių valstybės vadovų akivaizdoje", - piktinosi Italijos nacionalinės teisėjų asociacijos vadovas Luca Palamara.

Opozicinės Demokratų partijos lyderis Pieras Luigi Bersani savo ruožtu juokais pasiūlė S.Berlusconi "prašyti B.Obamos NATO karinės pagalbos" kovai su Italijos teismų sistema.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų