Seniausiam pasaulio žmogui sukako 116 metų

Seniausiam pasaulio žmogui - japonui Jiroemonui Kimurai (Džiroemonui Kimurai) - penktadienį sukako 116 metų, o vietos sveikatos apsaugos pareigūnai pradeda tyrimą dėl to, kodėl jis ir daug kitų jo miesto gyventojų yra tokie ilgaamžiai.

1897-aisiais gimęs J.Kimura savo gimtadienį turėtų atšvęsti su draugais ir šeima, jį ketina aplankyti Kiotango, esančio Japonijos vakaruose, meras.

J.Kimura yra vienas iš 95 žmonių, kurie tame mieste yra sulaukę 100 ar daugiau metų. Iš viso Kiotange gyvena 60 tūkst. gyventojų.

Įžymusis senolis nerūko ir yra įpratęs valgyti tik tiek, kad jaustųsi 80-čia proc. sotus, sakė vienas vietos pareigūnas.

Alkoholį J.Kimura geria tik „saikingai“, o jo gyvenimo moto yra „lengvai valgyti ir ilgai gyventi“.

Kiotangas dabar nori išsiaiškinti jo ilgaamžiškumo paslaptį ir pradeda tyrimų projektą.

„Norėtume ištirti ne tik pono Kimuros, bet ir dar maždaug 50-ies pagyvenusių miesto žmonių, kuriems - virš 100 metų, valgymo įpročius, - sakė minėtas pareigūnas. - Mums įdomu, ką jie valgo ir kiek. Ypač norime išsiaiškinti, kiek jie suvartoja druskos“.

Netoli Kioto esantis Kiotangas yra įsiterpęs tarp Japonijos jūros ir kalnų grandinės. Gamta jį apdovanojo puikiomis jūros gėrybėmis ir žemės ūkio produktais, sakė pareigūnas.

„Mums taip pat įdomu, koks vietos maistas jiems patinka ir ar jis padeda jiems taip ilgai gyventi“, - pridūrė jis.

Miestas planuoja remdamasis tyrimo išvadomis parengti receptų knygą ir pristatyti ją lapkritį įvyksiančiame simpoziume apie ilgaamžiškumą.

„Norime, kad miesto gyventojai žinotų ilgo gyvenimo paslaptis, bet taip pat (norime) pritraukti turistų į šį ilgaamžių miestą“, - sakė minėtas pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tremendo

tremendo portretas
Man tai jis atrodo kaip 130 metu.Turbut nesilaike rezimo ir daug gere bei ruke.Jeigu visu siu blogybiu atsisakys tai kai sulauks 150 atrodys kaip 116.

geriau

geriau  portretas
jau nesulaukt.

o dieve

o dieve portretas
geriau jau mirt jaunam ir graziam
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių