Pereiti į pagrindinį turinį

Švęsti Kalėdas ketina du trečdaliai Rusijos gyventojų

2012-01-05 19:03
Švęsti Kalėdas ketina du trečdaliai Rusijos gyventojų
Švęsti Kalėdas ketina du trečdaliai Rusijos gyventojų / Scanpix nuotr.

Penktadienį, sausio 6 dieną, krikščionys ortodoksai baigia Kalėdų pasninką, kuris truko nuo lapkričio 28 dienos. Šis pasninkas buvo įvestas dar ankstyvosios krikščionybės laikais, kad iki Kalėdų tikintieji apvalytų save, gailėdamiesi už nuodėmes, melsdamiesi ir susilaikydami.

Kaip pranešė Jurijaus Levados analitinis centras, šiais metais švęsti Kristaus Gimimą sausio 7 dieną rengiasi dauguma Rusijos gyventojų - 65 procentai.

Po Rusijos gyventojų, ketinančių švęsti Kalėdas pagal seną stilių, skaičiaus tam tikro sumažėjimo - iki 61 proc. -pernai , šiais metais sociologai konstatuoja, kad jų skaičius vėl pasiekė pastaraisiais metais buvusį vidutinį lygį - 66-68 procentus.

Per visoje Rusijoje surengtą apklausą savo norą švęsti Kalėdas sausio 7 dieną dažniausiai pranešė tarnautojai (74 proc.), moksleiviai ir studentai - (70 proc.) ir apskritai moterys (69 proc.), 40-55 metų Rusijos gyventojai (68 proc.), turintieji vidurinį išsilavinimą (67 proc.), gaunantieji dideles pajamas (68 proc.) ir gyvenantieji provincijos miestuose, kuriuose yra daugiau kaip 500 tūkst. gyventojų (70 proc.).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų