Pereiti į pagrindinį turinį

Ventspilio mero seifas galbūt taps muziejaus eksponatu

2011-06-02 14:30
Ventspilio mero seifas galbūt taps muziejaus eksponatu
Ventspilio mero seifas galbūt taps muziejaus eksponatu / Scanpix nuotr.

Ventspilio mero Aivaro Lembergo seifas, kurį atidaryti Kovos su korupcija biuro (KKB) iškviestiems specialistams pavyko tik iš trečio mėginimo, galbūt taps šio Latvijos uostamiesčio muziejaus eksponatu, patvirtino agentūrai BNS muziejaus direktorė Margarita Marcinkeviča.

Atsižvelgiant į tai, kad seifas sukėlė didelį visuomenės susidomėjimą, muziejus svarsto galimybę įtraukti jį į savo eksponatus.  

"Vakar - ta pati istorija", - sakė direktorė, pridurdama, kad seifas sveria 850 kg, ir būtina gerai apsvarstyti galimybę jį perkelti.

Pirmadienį KKB pakviestiems specialistams po beveik penkių valandų darbo pavyko pagaliau atidaryti seifą, stovintį mero kabinete Ventspilio miesto savivaldybėje. Jame nerasta svarbių tyrimui dokumentų. Ten buvo keli seni 1996-199 metų laikotarpio, kai jis baigė Latvijos valstybinio universiteto ekonomikos fakultetą, dokumentai.

Praėjusią savaitę KKB specialistai du kartus mėgino atidaryti seifą, nes A.Lembergas pareiškė, kad pamiršo užrakto šifrą, ir abu mėginimai buvo nesėkmingai.

Meras anksčiau pabrėžė, kad nesinaudoja savo darbo kabinetu ir seifu jau ketverius metus.

Kaip jau pranešta, Latvijos kovos su korupcija biuras praėjusią savaitę padarė kratą baudžiamajame procese, pradėtame 11 asmenų, tarp jų šešiems pareigūnams.

KKB viršininko pavaduotoja Juta Strykė pirmadienį sušaukė spaudos konferenciją, kurioje pranešė, kad šiame procese tiriama 26 prekybos bendrovių veikla ir kad tyrėjams taip pat prireikė kolegų užsienyje pagalbos.

KKB pradėjo baudžiamąjį tyrimą pagal kelis Baudžiamojo įstatymo straipsnius: dėl nusikalstamu būdu gautų lėšų legalizavimo, vengimo paduoti deklaraciją, naudojimosi tarnybos padėtimi, kyšių gavimu ir davimu, be leidimo dalyvavimu turto sandoriuose ir apribojimų, nustatytų valstybiniams pareigūnams apribojimu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų