Pereiti į pagrindinį turinį

Vokietijos prezidentui - vėl nemalonumai

2012-01-02 19:15
Vokietijos prezidentui - vėl nemalonumai
Vokietijos prezidentui - vėl nemalonumai / Scanpix nuotr.

Vokietijos prezidentas Christianas Wulffas pirmadienį vėl susidūrė su nemalonumais, žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams apie jo bandymą uždrausti vienam šalies dienraščiui skelbti jo privačios paskolos namo įsigijimui detales.

Skelbiama, jog Ch.Wulffas gruodžio 12-ąją, dieną prieš publikacijos apie 500 tūkst. eurų (1,73 mln. litų) paskolos, gautos iš vieno verslo magnato žmonos, pasirodymą, skambino dienraščio „Bild“ vyriausiajam redaktoriui, pirmadienį rašo „Sueddeutsche Zeitung“.

Neturėdamas galimybės su leidinio redaktoriumi pasikalbėti tiesiogiai, Ch.Wulffas jo telefono atsakiklyje paliko piktą žinutę, kurioje pagrasino nutraukti bet kokius ryšius su laikraščio leidėjais, jeigu jie paskelbs šią „neįtikėtiną“ istoriją.

Taip pat pranešama, kad į redakciją jis skambino iš Kuveito, kai buvo išvykęs į oficialią kelionę po Persijos įlankos šalis, ir perspėjo, kad jeigu dienraštis nori „pradėti karą“, apie jį galima bus pasikalbėti sugrįžus, rašo „Sueddeutsche“ ir priduria, kad prezidentas pagrasino prieš dienraštį imtis teisinių veiksmų.

Kiek vėliau jis dar kartą paskambino „Bild“ vyriausiajam redaktoriui, kuris atsakiklyje paliktą žinutę laikė paslaptyje, ir atsiprašė už pirmąjį skambutį, rašo laikraštis.

52 metų Ch.Wulffas gruodžio 22 dieną viešai pripažino, kad 2010 metų vasario mėnesį, likus keturiems mėnesiams iki tapimo prezidentu, jam derėjo pasakyti tiesą Žemosios Saksonijos parlamentui apie gautą paskolą iš turtingo verslininko Egono Geerkenso žmonos. Abu sutuoktiniai yra seni Ch.Wulffo draugai.

Praėjus kelioms dienoms po šio klausimo svarstymo Žemutinės Saksonijos parlamente pernai vasarį, Ch.Wulffas grąžino skolą Edith Geerkens, paėmęs paskolą iš banko, nors jųdviejų susitarimas galiojo iki 2013 metų lapkričio, nurodė „Bild“.

Ch.Wulffas priklauso Vokietijos kanclerės Angelos Merkel konservatyviai Krikščionių konservatorių sąjungai (CDU).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų