Pereiti į pagrindinį turinį

"Amilinai" bankas "Swedbank" paskolino 20 mln. litų

2010-10-19 12:50
"Amilinai" bankas "Swedbank" paskolino 20 mln. litų
"Amilinai" bankas "Swedbank" paskolino 20 mln. litų / Gedimino Bartuškos nuotr.

Panevėžio krakmolo gamintoja "Amilina" su banku "Swedbank" pasirašė sutartį dėl 20 mln. litų paskolos grūdams pirkti. Tai jau antroji įmonės paskola su "Swedbank" šiais metais - 8 mln. litų pirmoji skirta investicijoms.

"Amilinos" generalinis direktorius Mindaugas Gedvilas "Verslo žinioms" sakė, kad grūdų eksportas visuomet užtikrindavo sparčią pinigų apyvartą - sezono pradžioje supirkti grūdai buvo greitai išvežami į užsienį, o gautais pinigais perkama nauja grūdų partija. Tačiau nepalankios gamtinės sąlygos, pabrangę grūdai ir prastesnė jų kokybė pristabdė eksportą.

"Šių metų aplinkybės nėra įprastinės: grūdų užaugo mažiau, augintojai nelinkę greitai jų parduoti, o ir grūdų kokybė nėra tokia gera, kad grūdai turėtų didelę paklausą ir būtų nesunku juos parduoti. Todėl į šalį įplaukiančių pinigų yra mažiau", - sakė "Amilinos" vadovas.

Metų pradžioje "Amilina" gavo 8 mln. litų paskolą modifikuoto krakmolo, pakavimo ir sandėliavimo cechų statyboms. Investicijų projektas, kuris bus įgyvendintas iki kitų metų vidurio, leis "Amilinai" išplėsti savo gaminamų produktų spektrą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų