Balandį numatoma 0,2 proc. mėnesio infliacija

Statistikos departamentas prognozuoja, kad pagal suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI) apskaičiuota infliacija 2010 m. balandį., palyginti su 2010 m. kovo mėn., sudarys 0,2 procento. Metinė infliacija balandžio mėn., tikėtina bus neigiama ir sudarys -0,1, o vidutinė metinė bus 1,5 procento.

Balandžio prognozuojamai infliacijai įtakos turės kylančios transporto bei mažai kintančios maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų prekių grupių kainos. Galimas nedidelis drabužių ir avalynės brangimas dėl pavasario kolekcijų. Kitų vartojimo ir prekių paslaugų kainų kitimas, tikėtina, bus nežymus ir turės mažai įtakos SVKI dinamikai.

Infliacijos prognozei naudojami nauji, palyginti su 2009 m. šiek tiek pasikeitę, 2010 m. svoriai. Didžiausią svorį vartotojų išlaidų krepšelyje (laikant, kad visos prekės ir paslaugos sudaro 1000,00 promilių) sudaro šios prekių ir paslaugų grupės: maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai (250,4); būstas, vanduo, elektra, dujos ir kitas kuras (116,6); transportas (115,1); alkoholiniai gėrimai ir tabakas (86,3).


Šiame straipsnyje: infliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių