Bendrovės „Arvi kalakutai“ gaminiams – aukščiausias įvertinimas

Atlikusi išsamų bendrovės „Arvi kalakutai" gamybos ir perdirbimo patikrinimą, Didžiosios Britanijos nepriklausomo audito įmonė „Micron2" įvertino „Arvi kalakutų" veiklą A lygio sertifikatu. Šis sertifikatas yra nuoroda į aukščiausią gamybos ir gaminamo produkto kokybę įmonėje ir rinkoje.

„Kiekvienais metais mūsų įmonėje atliekamas išsamus patikrinimas. Audituojama visa gamyba: pradedant darbuotojų apmokymais ir baigiant produktų atsekamumu gamyboje ir rinkoje", - teigia bendrovės „Arvi kalakutai" direktorė Reda Siaurusaitienė.

Pasak jos, įmonei pateikus faktinius veiklos įrodymus, audito metu analizuojama per 320 įvairių, su gamybos procesu susijusių klausimų. Atlikus analizę ir nustačius neatitikimus Konsorciumo sertifikato standartams, audituojama įmonė įvertinama trimis lygiais mažėjančia tvarka: A, B ir C.

„Arvi kalakutai" Didžiosios Britanijos mažmenininkų konsorciumo sertifikatą gauna nuo 2004 metų. Šiais, kaip ir visais ankstesniais metais, buvome įvertinti A lygio sertifikatu. Ypatinga įmonės produkcijos kokybė neliko nepastebėta ir 2008-ųjų „AgroBalt" parodoje: marinuotas įmonės kalakutas apdovanotas aukso medaliu, o vytinta „Sūduvos" dešra - diplomu", - tvirtina bendrovės direktorė.

Vienintelė specializuota kalakutienos perdirbimo ir produktų gamybos įmonė Baltijos šalyse visus, su kalakutienos produktų gamyba susijusius procesus, įgyvendina Lietuvoje: nuo kalakutų auginimo iki galutinės produkcijos pristatymo rinkai.

R.Siaurusaitienės įsitikinimu, būtent tai ir nuolatinės įmonės investicijos į savo ūkių modernizavimą bei kalakutų auginimą, užtikrina bendrovės gaminių kokybę.

„Esame vienintelė įmonė, visus kalakutienos produktų gamybos procesus įgyvendinanti Lietuvoje. Taigi esame ir vienintelė tik lietuviška kalakutiena prekiaujanti bendrovė. Mūsų šalies vartotojai neretai klaidinami lietuvišku gaminio pavadinimu. Žmonės neatkreipia dėmesio, kokia produkto kilmės šalis. Dažnai kalakutiena būna importuojama iš kitų šalių", - akcentavo „Arvi kalakutų" direktorė.

Didžiosios Britanijos „Arvi kalakutams" suteiktas sertifikatas taip pat įgalina įmonę tiekti savo produktus į Europos Sąjungos mažmeninius tinklus ir aukščiausio lygio maitinimo įstaigas.


Šiame straipsnyje: arvi kalakutai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių