Pereiti į pagrindinį turinį

Didžiausias Lietuvos gyventojų galvos skausmas – nestorėjanti piniginė

2013-01-31 15:44
Didžiausias Lietuvos gyventojų galvos skausmas – nestorėjanti piniginė
Didžiausias Lietuvos gyventojų galvos skausmas – nestorėjanti piniginė / Andrius Aleksandravičiaus nuotr.

Lietuvos gyventojai labiausiai jaučiasi nesaugūs dėl savo finansinės padėties. Tokios tendencijos užfiksuotos „PZU Lietuva“ užsakymu atliktame visuomenės nuomonės tyrime.

„Gauti rezultatai rodo, kad tendencijos, palyginti su 2012 m. pradžia, nelabai ir pasikeitė – daugiausiai nerimo Lietuvos gyventojams kelia jų finansinis nestabilumas. Nesaugūs dėl savo finansų yra 54 proc. Lietuvos gyventojų. Tai leidžia daryti išvadą, kad skelbiami ekonomikos atsigavimo rodikliai žmonių kišenei ir savijautai įtakos dar nepadarė – žmonės nepajuto stabilumo ženklų“, – mano „PZU Lietuva“ generalinis direktorius Marius Jundulas.

Saugumas sveikatos ir gyvybės klausimais išlieka nepakitęs – daugiau nei pusė šalies gyventojų sako esą saugūs dėl savo gyvybės (59 proc.) ir sveikatos (53 proc.).

M.Jundulas pabrėžė, kad labiausiai nerimą kelia išliekanti tendencija, jog mažiausiai saugūs jaučiasi 36-45 metų gyventojai, t.y. dirbantys žmonės, kurie kuria didžiausią pridėtinę vertę.

„Tai neabejotinai pavojinga tendencija, rodanti, kad žmonės, įdedantys daugiausiai pastangų dirbdami, jaučia gaunantys mažiausią rezultatą. Didesnė dalis (61 proc.) brandžios darbo jėgos Lietuvoje neuždirba pakankamai ir nėra tikra dėl savo pajamų“, – mano bendrovės vadovas.

Antra vertus, tyrimas parodė, kad Lietuvos gyventojai išlieka saugūs dėl savo sukaupto turto, kurio didžiausią dalį sudaro nekilnojamasis turtas. Saugūs dėl turto yra 56 proc. mūsų šalies žmonių.

Apklausą atliko „Spinter tyrimai“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų