Elektrą planuojama branginti 3 centais

Pirmadienį Kainų komisija ketina vienašališkai nustatyti „Rytų skirstomųjų tinklų" (RST) ir VST elektros energijos kainas. Numatoma, jog galutinė elektros kaina gyventojams nuo kitų metų padidės 3 centais už kilovatvalandę.

Nacionalinė energetikos bendrovė „Leo LT", valdanti RST ir VST, anksčiau siekė, kad elektros kaina buitiniams vartotojams padidėtų 7 centais už kilovatvalandę, tačiau pasidavė naujosios Vyriausybės sprendimui.

Praėjusią savaitę po konsultacijų su Ūkio ministerija ir Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija  „Leo LT" ir jos antrinių įmonių „Lietuvos energijos", Rytų skirstomųjų tinklų ir VST vadovai pasiūlė Kainų komisijai pasinaudoti savo turima teise ir vienašališkai nustatyti elektros energijos perdavimo ir skirstymo tarifus 2009 metams.

Smulkiesiems akcininkams priklauso 3,5 proc. „Lietuvos energijos", 28,7 proc. „Rytų skirstomųjų tinklų" ir 1,8 proc. VST akcijų.

Komisijai patvirtinus tarifus „Leo LT" peržiūrės veiklos strategiją ir kreipsis į akcininkus su siūlymais kaip subalansuoti įmonių tikslus ir užtikrinti, kad nenukentėtų strateginių projektų įgyvendinimas. 


Šiame straipsnyje: elektrakainaKainų komisija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių