Pereiti į pagrindinį turinį

Filmas apie mobiliojo ryšio žalą - „Teo LT“ propaganda?

2010-05-01 13:07
Filmas apie mobiliojo ryšio žalą - „Teo LT“ propaganda?
Filmas apie mobiliojo ryšio žalą - „Teo LT“ propaganda? / BFL nuotr.

Bendrovė „Teo LT“, regis, persistengė kovodama dėl klientų su mobiliojo ryšio operatoriais. Rinkos dalybose pasklido juodųjų technoligijų kvapas.

Slaptas propagandos aparatas

Tikėtina, kad daug atgarsio Lietuvoje sukėlęs dokumentinis filmas „Grėsmingas signalas“ į šalį atkeliavo su „Teo“ pagalba. Tačiau „Teo“ kažkodėl nesigiria šiuo žygdarbiu dokumentinio kino labui.

Iš pirmo žvilgsnio, „Grėsmingą signalą“ į Lietuvą atvežė aktyvūs, uolūs ir pasiaukojantys visuomenininkai. Tačiau pažvelgus giliau, matyti, kad filmą Lietuvoje pristačiusi viešoji įstaiga „Ekoinstitutas“ yra netgi labai glaudžiai susijusi su „Teo“.

„Ekoinstitutas“ veikti pradėjo tik pernai rudenį. Įstaiga įregistruota dar vėliau - šiemet vasarį, prieš pat „Kino pavasarį“. Paaiškėjo, kad „Ekoinstitute“ dirbantys žmonės darbuojasi ir „Teo“ pasamdytoje viešųjų ryšių agentūroje „Andriuškevičiūtė, Kuras ir partneriai“ bei su šia agentūra susijusiose įmonėse.

Pavyzdžiui, „Ekoinstituto“ vadovė Silvinija Simonaitytė yra ir bendrovės „ZG34“ valdybos narė. Šiai bendrovei, lyg tyčia, vadovauja Donatas Kuras - jau minėtos „Teo“ aptarnaujančios viešųjų ryšių agentūros partneris.

Pinigų šaltinis nežinomas

Filmą į Lietuvą atvežęs „Ekoinstitutas“ nė sykio neužsiminė, iš kur pavyko gauti nemažus pinigus, reikalingus „Grėsmingo skambučio“ atgabenimui bei jo režisieriaus Talalo Jabari viešnagei. Be to, „Ekoinstitutui“ į pagalbą atskubėjo ne kas kitas, o „Andriuškevičiūtė, Kuras ir partneriai“.

Pavyzdžiui, norint gauti režisieriaus interviu, reikėjo susisiekti ne su „Ekoinstituto“ žmonėmis, o su Giedre Šileikyte, agentūros „Andriuškevičiūtė, Kuras ir partneriai“ darbuotoja. Negana to, šios įmonės partneriai D.Kuras bei Justina Andriuškevičiūtė aktyviai dalyvavo filmo premjeroje, D.Kuras ne sykį pastebėtas režisieriaus T.Jabari draugijoje. Galiausiai, filmo reklama rūpinosi būtent „Andriuškevičiūtė, Kuras ir partneriai“ - bendrovė, kurios didžiausias ir pagrindinis klientas yra „Teo LT“.

Lyg tyčia, viešųjų ryšių kompanijos partneriai balandžio 8 d., tuoj po kino pavasario, paskelbė nutraukiantys partnerystę.

„Teo“: tai tik sutapimas

Viena didžiausių šalies telekomunikacijų bendrovių teigia neturinti jokių ryšių nei su „Ekoinstitutu“, nei su „Grėsmingo signalo“ atgabenimu į „Kino pavasarį“.

„Teo“ nėra niekaip susijusi su „Ekoinstitutu“, jo veikla ar tyrimais. Apie filmo „Grėsmingas signalas“ rodymą šalies kino teatruose sužinojome iš pranešimų žiniasklaidoje“, - portalui sakė „Teo“ Korporatyvinės komunikacijos skyriaus direktorius Valdas Kaminskas.

Anot jo, bendrovę konsultuojančios viešųjų ryšių kompanijos sąsajos su „Teo“ naudingo dokumentinio filmo atgabenimu į didžiausią Lietuvos kino festivalį tėra atsitiktinumas.

„Mūsų žiniomis, „Teo“ konsultuojanti agentūra „Andriuškevičiūtė, Kuras ir partneriai“ taip pat konsultuoja ir daugelį kitų šalies verslo įmonių ir nevyriausybinių organizacijų. Įprasta, jog bendradarbiavimo sutartį su viešųjų ryšių agentūra sudaranti įmonė numato, jog agentūra negali dirbti su kitomis toje pačioje rinkoje veikiančiomis organizacijomis. Tačiau jokiais kitais būdais į agentūros veiklą, jos valdybos sudėtį ar pokyčius nesikišame“, - tikino V.Kaminskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų