Pereiti į pagrindinį turinį

Finansų ministrė I.Šimonytė galimybių irgi nemato

2010-07-31 00:07
Finansų ministrė I.Šimonytė galimybių irgi nemato
Finansų ministrė I.Šimonytė galimybių irgi nemato / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Finansų ministrė interviu LTV laidai „Savaitė“ teigė, kad biudžete nėra papildomų pinigų, iš kurių socialiai remtiniems žmonėms būtų kompensuojamos išlaidos už elektrą.

Apie planus vienišam vargiai gyvenančiam žmogui valstybės lėšomis sumokėti už 40, o šeimai – už 60 kilovatvalandžių elektros per mėnesį praėjusią savaitę prakalbo socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

Prezidentė Dalia Drybauskaitė tokius pareiškimus pavadino pamąstymais, o finansų ministrė leidžia suprasti, kad įvedant naujas kompensacijas, reikėtų dar labiau karpyti kitas biudžeto išlaidas arba didinti mokesčius.

„Galiu pasakyti, kad pinigų yra tiek, kiek yra. Prioritetų peržiūrėjimo tvarka galima daryti įvairius pakeitimus, tačiau tikėtis, kad mokesčių mokėtojai dabar yra tokie turtingi, kad jie gali papildomai išleisti pinigų, nėra jokio pagrindo.

Nenorėčiau komentuoti [D. Jankausko] pasiūlymų, kadangi man neteko matyti konkrečių teisės aktų projektų, kokia būtų siūloma schema, tačiau norėčiau pakartoti – apie papildomą išlaidavimą mes dar negalime kalbėti“, – LTV naujienų tarnybos laidai „Savaitė“ teigė finansų ministrė.

Visą interviu apie Lietuvos ekonomikos ir valstybės finansų būklę bei jų įtaką gyventojams žiūrėkite sekmadienį laidoje „Savaitė“ po „Panoramos“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų