Pereiti į pagrindinį turinį

I. Šimonytė: „vokeliai“ apgauna pirmiausia dirbantįjį

2012-10-25 20:41
I. Šimonytė: „vokeliai“ apgauna pirmiausia dirbantįjį
I. Šimonytė: „vokeliai“ apgauna pirmiausia dirbantįjį / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Finansų ministerija neturi įgaliojimų kištis į Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vykdomus patikrinimus, tačiau neabejotinai stebės ir imsis priemonių, jeigu tai atrodys reikalinga, pranešama Finansų ministerijos išplatintame Ingridos Šimonytės komentare.

Jame pažymima, kad dėl žurnalisto Marijaus Širvinsko pareiškimų yra pradėtas patikrinimas, apie kurio rezultatus bus galima kalbėti jį pabaigus.

Finansų ministerija konkrečių mokesčių mokėtojų tikrinimų neatlieka, todėl neturi galimybių nei tvirtinti, nei neigti „vokelių“ naudojimo faktus konkrečiose įmonėse.

Finansų ministrė teigė paprašiusi paaiškinimų, kodėl žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad Vilniaus apskrities VMI vadovas nereagavo į teikiamą informaciją apie galimus įstatymų pažeidimus žiniasklaidos priemonėse ir nesiėmė jokių veiksmų galimai slepiamiems mokesčiams nustatyti.

Pasak I. Šimonytės, kai bandoma pakeisti darbo santykių formą, tokio pobūdžio mokesčių vengimo užkardymas labiausiai priklauso nuo mokesčių inspekcijos principingumo, bet „vokelių“ atveju be imančiosios pusės bendradarbiavimo ir sutikimo įrodyti faktą yra sudėtinga.

„Tačiau nuogąstauju, kad žmonės labiau linkę tikėtis, kad anoniminiai ir panašūs liudijimai, pakeis situaciją be jų aktyvaus dalyvavimo, nes, kaip sakoma, „mums dar čia reikės dirbti“ ir „mums su jais reikės gyventi toliau“. Laikantis tokio požiūrio situacija gerės tik labai iš lėto, nes visus sukčiaujančius pagauti netyčia ar operatyvinėmis priemonėmis užtruks daug ilgiau, nei elgiantis pilietiškai ir įsisąmoninus, kad „vokeliai“ apvaginėja visų pirma patį dirbantįjį“, - teigiama pranešime.

Žurnalistui Marijui Širvinskui praėjusią savaitę viešai pareiškus, kad bendrovės „Balsas.lt leidiniai“ valdomame savaitraštyje „Ekonomika.lt“ jam atlyginimas mokėtas vokelyje, šią savaitę žurnalistės Daiva Šalc ir Lina Pečeliūnienė paskelbė, kad su nelegaliais mokėjimais susidūrė dirbamos kitame „Balsas.lt leidiniai“ bendrovės leidinyje - „Valstiečių laikraštyje“.

Bendrovės „Balsas.lt leidiniai“ valdomuose žiniasklaidos priemonėse ketvirtadienį taip pat lankėsi Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) Vilniaus skyriaus atstovai, kurie tikrino, kaip laikomasi darbo teisinių santykių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų