Pereiti į pagrindinį turinį

IBM Lietuvoje steigs tyrimų centrą

2010-05-09 15:39
IBM Lietuvoje steigs tyrimų centrą
IBM Lietuvoje steigs tyrimų centrą / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

JAV korporacija IBM ir Lietuvos Vyriausybė pasirašė ketinimų protokolą dėl stambaus tyrimų centro steigimo Lietuvoje.

Kaip rašoma išplatintame pranešime, galutinis susitarimas bus pasiektas per artimiausius du mėnesius.

Vyriausybė ir tarptautinė kompiuterių, technologijų ir IT korporacija IBM šeštadienį Niujorke (JAV), IBM būstinėje pasirašė ketinimų protokolą dėl bendro mokslinių tyrimų centro Lietuvoje steigimo. Ketinimų protokolą pasirašė ministras pirmininkas Andrius Kubilius ir IBM pasaulinis viceprezidentas tyrimams ir intelektinei nuosavybei Thomas Reevesas.

Sutartį dėl bendro tyrimų centro steigimo planuojama pasirašyti dar šį pusmetį. Tikimasi, kad tai didžiausias IT projektas Lietuvos istorijoje, skelbia lrt.lt

Lietuvoje steigiamas mokslinių tyrimų centras vykdys tyrimus strateginėse IBM srityse: nanotechnologijų, gyvybės mokslų, sveikatos priežiūros inovacijose, taip pat intelektinės nuosavybės inovatyvioje vadyboje. Tyrimų centro mokslininkai gilinsis į pažangiąsias nanotechnologijas, įskaitant integruotą silicio fotoniką, naująsias fotovoltaikos ir fotonikos medžiagas.

Kartu su Lietuvos Vyriausybe kuriamame centre dirbs mūsų šalies universitetų mokslininkai, dirbantys inovacijų srityje.

„Bendras mokslinių tyrimų centras su pasauline aukštųjų technologijų milžine yra neabejotinai didelis laimėjimas Lietuvai. Tai reiškia, kad iš šalies, kuri diegia inovacijas, tampame šalimi, kuri kuria inovacijas visam pasauliui“, - sakė premjeras.

„Tai realus žingsnis, priartinantis mus prie išsikelto tikslo - jau 2020 metais tapti regiono inovacijų centru“, - pridūrė ūkio ministras Dainius Kreivys. Jis vylėsi, kad bendrai kuriamo tyrimų centro steigimas išlaikys Lietuvoje šalies mokslininkus ir suteiks jiems galimybę dirbti pasaulinio lygio laboratorijose.

IBM yra viena daugiausiai pasaulyje išradimų užpatentuojančių bendrovių - 2009 m. pagal užregistruotų patentų skaičių JAV ji buvo ketvirta ir pagal patentuojamų išradimų skaičių kelis kartus lenkia artimiausias konkurentes pažangiųjų technologijų srityje. Pernai IBM užpatentavo 4914 mokslinių išradimų, pavyzdžiui, technologiją, siunčiančią įspėjamąjį signalą kurtiesiems gaisro metu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų