Isvesticijos toliau mažėja

Išankstiniais Statistikos departamento duomenimis, antrąjį 2010 m. ketvirtį šalies teritorijoje į ilgalaikį materialųjį turtą investuota 2,69 mlrd. litų, arba 4 procentais mažiau nei antrąjį 2009 m. ketvirtį.

Tai lėmė vis dar lėtas investavimas į pastatų ir inžinerinių statinių statybą. Palyginti su antruoju 2009 m. ketvirčiu, investicijos į pastatų ir inžinerinių statinių statybą sumažėjo 6 procentais, o jos sudarė didžiausią investicijų dalį (65 proc.). Investicijos ilgalaikiam turtui įsigyti sudarė 32 procentus visų investicijų ir padidėjo 3 procentais.

Daugiausia investavo elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo įmonės, jų investicijos sudarė 28 procentus visų investicijų. Viešojo valdymo įstaigų ir organizacijų investicijos sudarė 19 procentų, nekilnojamojo turto įmonių ir fizinių asmenų investicijos į gyvenamąją statybą sudarė 14 procentų visų materialinių investicijų.

Gyvenamiesiems pastatams statyti ir pirkti buvo skirta 13 procentų (339 mln. Lt) visų investicijų, tai 47 procentais mažiau nei antrąjį 2009 m. ketvirtį.

 

Pirmąjį 2010 m. pusmetį šalyje investuota 4,1 mlrd. litų, arba 19 procentų mažiau nei pirmąjį 2009 m. pusmetį.


Šiame straipsnyje: investicijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių