Pereiti į pagrindinį turinį

Kaimo sodybose daugėjo svečių, bet pajamas mažino išaugusios išlaidos

2012-10-24 16:49
Kaimo sodybose daugėjo svečių, bet pajamas mažino išaugusios išlaidos
Kaimo sodybose daugėjo svečių, bet pajamas mažino išaugusios išlaidos / LKTA nuotr.

Šių metų sezoną Lietuvos kaimo turizmo asociacijos (LKTA) nariai vertina nevienareikšmiškai: svečių sodybose daugėjo, tačiau tai neatnešė didesnių pajamų nei pernai.

„Metų pradžioje atlikta LKTA narių apklausa parodė, kad sodybų savininkai nesitiki gerų rezultatų. Dabar jau žinome, kad sodybose svečių šiemet iš tikrųjų padaugėjo, pakilimas buvo gana žymus. Sodybos dirbo daugiau, turėjo daugiau lankytojų, bet negali pasigirti didesnėmis pajamomis. Svečių gausėjimas neatsvėrė smarkiai išaugusių išlaidų kurui, maistui, dujoms ir elektrai“, – teigė LKTA prezidentas Linas Žabaliūnas.

LKTA atlikta apklausa parodė, kad per vasaros sezoną net 42 proc. sodybų sulaukė 5 -15 proc. daugiau lankytojų nei pernai, 32 proc. sodybų išlaikė praėjusių metų lygų, o 26 proc. pranešė apie  lankytojų sumažėjimą.

29 proc. apklaustųjų teigė, kad padaugėjo svečių iš užsienio. Anot L. Žabaliūno, šiemet, kaip ir pernai, nemaža dalis kaimo turizmo paslaugų teikėjų pastebėjo augantį poilsiautojų srautą iš Rusijos. Šiuos turistus žavi Lietuvos gamta, ramybė, kokybiškas maistas.

Prognozuodami žiemos sezoną, 45 proc. sodybų šeimininkų nesitiki pokyčių, 13 proc. planuoja sulaukti daugiau lankytojų, 35 proc. mano, kad jų gali sumažėti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų