Pereiti į pagrindinį turinį

„Linas Agro Group“ stiprina prekybą trąšomis

2010-05-24 13:15
„Linas Agro Group“ stiprina prekybą trąšomis
„Linas Agro Group“ stiprina prekybą trąšomis / LInas Agro nuotr.

Akcinė bendrovė „Linas Agro Group“ perka iš UAB „Arvi Fertis“ žemdirbių aptarnavimo centrus su trąšų sandėliais Joniškyje ir Kėdainiuose.

AB „Linas Agro Group“ valdoma įmonė UAB „Linas Agro“ Grūdų centras KŪB pasirašė su UAB „Arvi Fertis“ pirkimo-pardavimo sutartį, kuria įsigijo Joniškio žemdirbių aptarnavimo centrą, kurį sudaro 2,56 ha žemės sklypas su administraciniu pastatu, 3,36 tūkst. kv. metrų ploto trąšų sandėliais ir  fasavimo įranga  bei 2,51 ha žemės sklype įsikūrusį Kėdainių žemdirbių aptarnavimo centrą su administraciniu pastatu, 2,63 tūkst. kv. metrų ploto trąšų sandėliais ir fasavimo įranga.

Sutarties suma šalių susitarimu neskelbiama.

Perkami objektai ribojasi su „Linas Agro“ grūdų centrais Joniškyje bei Kėdainiuose ir turi geležinkelio atšakas. Įsigytuose sandėliuose vienu metu bus galima talpinti 13 tūkst. tonų trąšų, o bendra „Linas Agro“ trąšų sandėlių talpa  padidės iki 35 tūkst. tonų.

Prekybą trąšomis AB „Linas Agro Group“ pradėjo dar 1993 metais, pradėjusi organizuoti Rapsų ir grūdų auginimo programas. Šiuo metu trąšos sandėliuojamos „Linas Agro“ Grūdų centruose Joniškyje, Kėdainiuose, Šiauliuose, Vilkaviškyje bei kooperatyvo „Kupiškio grūdai“ elevatoriuje.

Šiais, 2009 m. liepą prasidėjusiais, finansiniais metais įmonė pardavė apie 80 tūkst. tonų trąšų.

„Iki šiol į Lietuvą patys trąšų neimportuodavome, o šiemet įsivežėme 20 tūkst. tonų. Įsigiję šiuos logistikos objektus pirksime trąšas tiesiai iš gamintojų, todėl šios veiklos pelningumas didės. Per artimiausius du sezonus numatome padidinti metinį trąšų pardavimą iki 160 tūkst.   tonų bei padidinti užimamą rinkos dalį Lietuvoje,“ – sako AB „Linas Agro Group“ valdybos pirmininkas Darius Zubas.

Investicija į žemdirbių aptarnavimo centrus su trąšų sandėliais  taip pat leis AB „Linas Agro Group“ sustiprinti pozicijas Latvijos prekybos trąšomis rinkoje. Joniškio žemdirbių aptarnavimo centre planuojama pakuoti trąšas į didmaišius ir vežti jas į Latviją.

Planuojama, kad investicija į trąšų sandėlius Joniškyje ir Kėdainiuose leis įmonei iki 2012 m. vidurio padidinti trąšų pardavimo apimtis 110 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų