Lizingo bendrovėms grąžinta daugiau kaip 3 mln. Lt pradingusio turto

Išperkamosios nuomos paslaugas teikiančioms bendrovėms buvo grąžinta 3,34 mln. Lt „pradingusio“ turto. Tokią sumą 2010 m. sausį-birželį išieškojo skolų administravimo ir verslo saugumo paslaugas teikianti UAB „Ekskomisarų biuras“.

Specialistų teigimu, daugiausia turto neišsipirko ir negrąžino būstų apdailos ar statybos paslaugų įmonės, taip pat ekonomikos pakilimo metu naujų automobilių įsigiję asmenys.

Pasak Antano Sakalausko, „Ekskomisarų biuro“ Rinkodaros skyriaus direktoriaus, išperkamosios nuomos bendrovės dažniausiai pasigenda neišpirktų automobilių, statybinės technikos, brangių įrankių, gamybos prietaisų, kitos technikos.

„2010 m. sausį-birželį išperkamosios nuomos bendrovėms turto grąžinome tris kartus daugiau nei tuo pačiu metu 2009 m. Tai lėmė išaiškėjusi fiktyvių bendrovių veikla, faktai apie „dingusius“ asmenis, kurie pradangino ir išperkamosios nuomos būdu pasiimtą turtą. Prieš kelis metus nuvilnijęs statybų bumas paskui save paliko nemažai statybų bendrovių ar pavienių asmenų, kurie išperkamosios nuomos būdu įsigijo brangios įrangos ar įrankių, gavo pajamų, tačiau įmokų mokėti neskubėjo. Statyboms aprimus, pradingo ne tik lizingo bendrovėms įsiskolinę asmenys, bet ir jų turtas. Negalėdamos rasti pradingusio turto išperkamosios nuomos bendrovės kreipiasi į mus. „Ekskomisarų biuro“ specialistai atlieka išsamų tyrimą, suranda ieškomą turtą ir padeda jį susigrąžinti.“, – sako A.Sakalauskas.

Bendrovės atstovas pastebi, kad pradingusio išperkamosios nuomos turto ar skolininkų rečiau ieško tie, kas iš anksto kreipiasi į Lietuvos ir užsienio verslo partnerių ar kredituojamų bendrovių patikimumą vertinančius specialistus.

„Ekskomisarų biuras“ taip pat teikia skolų administravimo ir išieškojimo paslaugas. Specialistai pastebi, kad gerėja skolų grąžinimo rodikliai, o dalis bendrovių sutaria už skolas atsiskaityti prekėmis ar paslaugomis. 2010 m. sausį-birželį į „Ekskomisarų biurą“ dėl skolų išieškojimo besikreipusioms įmonėms, lyginant su 2009 m. pirmuoju pusmečiu, buvo grąžinta 14 proc. daugiau skolų, o fiziniams asmenims– net 43 proc. daugiau skolų.


Šiame straipsnyje: skolų išieškojimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių