Nekilnojamojo turto rinkoje - nauja niša verslininkams

Krizės grėsmė nebėra tyliai atslenkantis gandas. Patvirtinimo, jog finansiniai sunkumai palies kiekvieną verslo sektorių jau sulaukėme ir iš naujai suburtos vyriausybės. Susiklosčiusi situacija rinkoje kone akivaizdžiausiai jau spėjo pasireikšti nekilnojamojo turto srityje. Daugiau nei 50 proc. visų investicijų į statybų verslą šalyje šiuo metu yra sustabdyta, stoja ir darbai. Investuotojai nebeišsimoka milijoninių paskolų bankams, o tuo labiau žadėtų pinigų rangovams.

Tai savotiškas aukso amžius statinio konservavimo darbus siūlančioms įmonėms. Bankai, atsiėmę nekilnojamojo turto objektą, skiria nedidelius pinigus jo konservavimui ir ramiai laukia „geresnių laikų" tolesniems statybų darbams.

Nebaigta statyba labai greitai nuvertėja, o neatlikus tam tikrų statybų įstatyme numatytų darbų, ji gali būti ir pavojinga gyvybei.

Statybos sektoriuje dirbančios įmonės „Subcontractor" direktorius Marius Miežutavičius tikino, jog stabdant naujo statinio statybą, rekonstravimą ar kapitalinį remontą privalu atlikti statinio konservavimo darbus.

Konservavimo darbai yra atliekami siekiant apsaugoti statinio konstrukcijas, inžinerines sistemas, inžinerinius tinklus bei įrenginius nuo žalingo atmosferinių veiksnių poveikio taip pat užtikrinti žmonių saugą statybvietėje ir išvengti aplinkos taršos", - pataria M.Miežutavičius.

Jau vystant projektą svarbu įvertinti galimą statybų nutraukimo ar laikino sustabdymo riziką. Planuojant statybų biudžetą reikia skirti tam tikrą procentą nenumatytiems statybų konservavimo darbams, kurie vėliau suteiks galimybę greitai ir be didelių išlaidų atnaujinti projekto vystymo eigą", - teigė šiuo metu stabdomo ir konservuojamo nekilnojamojo turto projekto „VIP Kaimas" vystymo kompanijos direktorius Žygimantas Talaikis.


Šiame straipsnyje: konservavimo darbai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių