OREM rengs antrąjį nekilnojamojo turto aukcioną

Pavykus pirmajam nekilnojamojo turto aukcionui, kurio metu buvo parduoti du objektai, bendrovė OREM sulaukė didelio nekilnojamojo turto rinkos dalyvių susidomėjimo tokiu pardavimo metodu.

OREM numato surengti ir antrąjį nekilnojamojo turto aukcioną. Planuojama, kad jis įvyks kitų metų vasario 3 dieną. Pirmasis aukcionas buvo surengtas šių metų gruodžio 2 dieną.

„Pirmąjį aukcioną galima vertinti kaip sėkmingą. Nors jo metu už labai patrauklią kainą buvo parduoti du objektai: administracinės patalpos Palangoje ir žemės sklypas Vilniuje, sulaukta potencialių nekilnojamojo turto pirkėjų ir pardavėjų dėmesio stebinčių, kaip vyksta procesas ir pareiškusių norą tokio tipo aukcione sudalyvauti ateityje. Pirmuoju aukcionu, taip pat, buvo siekiama išsiaiškinti realias šiandienines nekilnojamojo turto kainas", - teigė bendrovės vadovas Darius Verbyla.

Susidomėjimas aukcionu buvo nemažas, nes dalyvauti jame buvo užsiregistravę net 10 potencialių pirkėjų. Jiems buvo pateikta 14 objektų. Du iš jų ir buvo nupirkti.

Pasak bendrovės vadovo, šiuo metu pirkėjus domina objektai, kurie kainuoja iki 200 tūkst. litų.

„Antrajam aukcionui stengsimės pateikti daugiau tokių objektų", - teigė D.Verbyla.

Objektai antrajam aukcionui jau renkami. Jie filmuojami, fotografuojami, rengiamos jų vizualizacijos - visa tai bus pateikta potencialiems pirkėjams bendrovės svetainėje likus kelioms savaitėms iki aukciono ir aukciono metu. Tokiu būdu pirkėjai galės susipažinti su visais objektais iš karto, nevažinėdami po kiekvieną atskirai.

Pirkėjui aukcionas naudingas tuo, jog jo metu išaiškėja reali objekto rinkos kaina ir pirkėjas žino, kad nepermokės. Organizatoriai tikina, kad pardavėjui aukcione dalyvauti verta dėl to, kad jo metu atsiranda reali galimybė parduoti savo turimą nekilnojamąjį turtą iš karto, o jo prašoma minimali kaina vis tiek bus pasiekta.

Įvykus konkrečiam sandoriui, čia pat surašomas sandorio protokolas, pagal kurį pirkėjas ir pardavėjas toliau tvarko visus pirkimo - pardavimo dokumentus. 


Šiame straipsnyje: NTaukcionasorem

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių