OREM: rusai domisi Lietuvos nekilnojamuoju turtu

Nors pasaulio žiniasklaida kasdien praneša apie vis smunkančią nekilnojamojo turto rinką, Lietuvos bendrovės tvirtina sulaukiančios investuotojų dėmesio.

Pavyzdžiui, nekilnojamojo turto bendrovė OREM teigia sulaukianti vis didesnio verslininkų iš Rusijos susidomėjimo.

„Domimasi ne šiaip atskirais sklypais ar objektais, bet investiciniais projektais, kurie jau yra patvirtinti, jiems parengti detalieji planai bei gauti leidimai statybai. Šiuo metu Rusijos investuotojų dėmesį traukia nedideli, iki 10 mln. eurų vertės projektai. Investuotojai - daugiausia privatūs asmenys. Pagrindinė šio susidomėjimo priežastis - vertybinių popierių pardavimas. Krentant rinkoms, investuotojai parduoda vertybinius popierius ir ieško kur įdėti gautas lėšas. Investuotojai renkasi objektus, kurie per artimiausius 5 - 10 metų bus saugi investicija", - tikina OREM investicijų valdymo departamento direktorius Juozas Sargūnas.

Lietuvoje šiuo metu gaji nuomonė, kad investuoti ar pirkti nekilnojamąjį turtą dabar netinkamas metas, kad reikia palaukti pavasario, kai pakilusios energetikos išteklių kainos privers mažinti nekilnojamojo turto kainas ir pan. Paneigdamas šią nuomonę, ponas J.Sargūnas sako, jog būtent dabar jau galima nusipirkti nekilnojamo turto objektų, kurių kaina tokia, kokia buvo prieš kainų augimą.

„Nekilnojamo turto sritis yra būtent ta ekonomikos sritis, kuri krizės metu dažniausiai suteikia didžiausias galimybes ateičiai. Taigi, jeigu reikia patikimai ir stabiliai investuoti pinigus krizės laikotarpiu, tai nekilnojamo turto objektai yra pats geriausias pasirinkimas. Krizės metu nekilnojamojo turto kainos dažnai tampa netgi mažesnės už kainą, kurią turėtume mokėti norėdami iš naujo šiandien pastatyti tokį pat nekilnojamą turtą. Pasibaigus krizei, nekilnojamojo turto kainos paprastai pakyla daugiau, negu buvo pakilusios prieš krizę. Taip istorijoje jau ne kartą yra buvę", - sakė J.Sargūnas.


Šiame straipsnyje: NTrusų susidomėjimasorem

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių