„Sodros" pajamos kitąmet sieks per 14 mlrd. litų

Patvirtintas Valstybinio socialinio draudimo fondo („Sodros") 2009 metų biudžetas.

2009-aisiais „Sodros" pajamos sieks daugiau kaip 14 mlrd. litų. Planuojama, kad pajamos viršys išlaidas 324 tūkst. litų.

Pensijų socialiniam draudimui bus taikomas 3 procentų apdraustųjų valstybinio socialinio draudimo įmokos, sveikatos draudimui - 6 procentai.

Nustatyta, kad nuo 2009 m. šiame įstatyme nustatyto dydžio valstybinio socialinio draudimo įmokas privaloma bus mokėti nuo autorinių atlyginimų, kurie gaunami iš savo darbdavio, nuo sportininkų pajamų, gautų iš sporto veiklos, atlikėjų pajamų, gautų iš atlikėjo veiklos, bei autorinių atlyginimų, kurie gaunami ne iš savo darbdavio.

Taip pat nutarta patvirtinti savarankiškai dirbantiems asmenims (išskyrus tuos, kurie verčiasi individualia veikla turėdami verslo liudijimą), nurodytiems Lietuvos Respublikos valstybinio socialinio draudimo įstatyme, bei ūkininkams ir jų partneriams (kai ūkininkas teisės aktų nustatyta tvarka yra įregistruotas pridėtinės vertės mokesčio mokėtoju) bendrąjį valstybinio pensijų ir motinystės, tėvystės bei motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpoms valstybinio socialinio draudimo įmokų 28,5 procentų dydžio tarifą ir jo dydžius atskiroms socialinio draudimo rūšims: pensijų socialiniam draudimui - 26,3 procento; motinystės, tėvystės bei motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpoms - 2,2 procento.

Įstatyme numatyta, kad nuo 5,5 proc. iki 3 proc. mažinamos socialinio draudimo įmokos į antros pakopos pensijų fondus.


Šiame straipsnyje: Sodros biudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių