Ūkio banko padalijimas gali lemti ieškinių laviną

Ūkio banką nutarus padalinti į gerąjį ir blogąjį, nebelieka jokių galimybių atgauti indėlius, didesnius nei 100 tūkst. eurų.

Teisininkas Mindaugas Palijanskas „Lietuvos rytui“ sakė, kad nėra teisinga, kai daugiau pinigų banke laikiusiems indėlininkams nelieka net teorinių galimybių atgauti savo lėšas.

„Jie blogi todėl, kad turi daugiau pinigų. Tokia logika. Bet sąlygos visiems turėtų būti vienodos“, - teigė jis.

Principas atskirti blogąjį ir gerąjį banką jo net nenacionalizavus teisininkui primena tyčinį bankrotą. M.Palijanskas prognozuoja, kad stambieji indėlininkai pasinaudos proga bylinėtis dėl to, kaip buvo perimtas bankas.

Lietuvos investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas Vytautas Plunksnis taip pat prognozavo, kad bus aiškinamasi teismuose.

„Bylų bus daug. Tik klausimas, kas bus pagrindinis taikinys. Atsakyti turės ir banko vadovybė, ir auditoriai. Prieš reguliuotoją - Lietuvos banką - irgi gali būti bylų“, - sakė V.Plunksnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
Daugiau kaip 65 tukstancius litu laike kredito unijose dabar turi irodineti kad sie pinigai teiseti, ar tas pats bus ir su pinigais kuruos zmones laike ir ukio banke?

Luka

Luka portretas
Absoliutiškas "feniksas". Ir įtakingų politikų įmonės taip darė, susdegindamos ir palikdamos šimtatūkstantines skolas (yapč VMI, Sodrai) , ir atgimdamos švarios, gražios. kaip žiūriu šitom įmonėm dabar gerai ir sekasi, o tos kurios mokėjo ir "nenusirašė" skolų Bankroto"sąskaita-vis dar neišlipa iš ktizės. žavinga šalis ta Lietuva
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių