Valdantieji jau nori „Snoro“ bankroto tyrimo komisijos (papildyta)

Seimo pirmininkė ir valdantieji netikėtai pakeitė nuomonę – ėmė pasisakyti už laikinosios komisijos „Snoro“ bankrotui tirti sudarymą.

Penktadienį popiet parlamento vadovės sekretoriatas išplatino pranešimą: „Seimo pirmininkė I.Degutienė kviečia savo kolegas iš valdančiosios daugumos sausio 30 dienos neeiliniame posėdyje balsuoti už Seimo laikinosios tyrimo komisijos sudarymą“.

Analogišką pranešimą išplatino ir trijų centro dešinės partijų valdančioji koalicija. „Penktadienį susirinkusi valdančiosios koalicijos vadovybė nutarė, jog reikia dėti visas pastangas, kad „Snoro“ bankroto procesas būtų skaidrus, teisėtas ir efektyvus, apginantis mokesčių mokėtojų interesus ir apsaugotas nuo neskaidrių įtakų, provokacijų ir intrigų. Koalicijos vadovai nutarė pasisakyti už Seimo laikinosios tyrimo komisijos sudarymą, siekiant išsiaiškinti galimas neteisėtas oligarchines politines įtakas ir galimą politikų dalyvavimą įtakojant bankroto procedūras“, - rašoma pranešime.

Pirmadienį, sausio 30 dieną, opozicijos iniciatyva kviečiama neeilinė Seimo sesija, į kurią įrašytas vienintelis klausimas – dėl siūlymo sudaryti laikinąją komisiją „Snoro“ bankroto aplinkybėms ištirti.

Iki šiol valdančioji dauguma ir I.Degutienė, kaip jos atstovė, reiškė skeptišką nuostatą dėl tokios komisijos reikalingumo.

Tačiau penktadienį Seimo pirmininkė pakeitė savo nuomonę. „Šį sprendimą Seimo pirmininkė priėmė nenorėdama, kad jos atžvilgiu opozicijos paskleista dezinformacija ir toliau būtų siejama su labai opia valstybei ir visuomenei „Snoro“ banko bankroto byla ir keltų politinį nestabilumą“, - teigiama sekretoriato pranešime.

Plačiau šio pranešimo I.Degutienė žiniasklaidai nekomentavo.

Valdantieji savo pareiškime be kita ko pasipiktino 40-ties Seimo opozicijos atstovų parašais po kreipimųsi į Konstitucinį Teismą dėl „Snoro“ bankroto. Koalicijos nuomone, juo „siekiama teisiškai įtvirtinti „Snoro“ savininkų pradangintų lėšų perkėlimą ant visos visuomenės pečių, tapo akivaizdu, kad net ir Seimo narius mėginama tiesiogiai įvelti į banko bankroto procedūrų vykdymą ar net jų keitimą“.

„Komisija turėtų ištirti, ar buvo neteisėtos įtakos ir bandymai paveikti politikus bei teisėsaugos institucijas po „Snoro“ bankroto paskelbimo iš stambiųjų kreditorių pusės, ir taip siekti sau turtinės naudos mokesčių mokėtojų sąskaita, pakeičiant vietą kreditorių eilėje. Taip pat sudaryti sąlygas buvusiems banko savininkams išvengti teisinio proceso Lietuvoje.“, - pareiškė premjeras Andrius Kubilius.

Pasak jo, „galimai stambiųjų kreditorių parengtas bei 40 Seimo opozicijos narių pasirašytas kreipimasis į Konstitucinį Teismą šokiruoja, nes jis akivaizdžiai liudija, kad siekiama bet kokiomis priemonėmis paveikti 4 milijardų vertės „Snoro“ bankroto procesą stambiųjų kreditorių bei įtariamųjų Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko naudai“.

Koalicijos vadovai pabrėžė, kad komisija turėtų dirbti taip, kad jos veikla neįtakotų atliekamų teisėsaugos tyrimų ir bankroto procedūros.

Opozicija prieš kelias dienas paskleidė įtarimus, kad I.Degutienės sūnus sugebėjo sutvarkyti savo finansines problemas jau uždarytame „Snoro“ banke. Tiek Seimo vadovė, tiek jos sūnus Gediminas tokius kaltinimus neigia.

Seimo pirmininkė buvo parašiusi paklausimą parlamento Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui, prašydama išnagrinėti, ar opozicijos iniciatyva sudaryti laikinąją „Snoro“ tyrimo komisiją negali paveikti šalies nacionalinio saugumo.

Penktadienį Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas apsvarstė šį kreipimąsi, tačiau nusprendė savo pozicijos užduotu klausimu nepareikšti, palikdamas pačiam Seimui apsispręsti dėl komisijos reikalingumo.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

indėlininkė

indėlininkė portretas
Matyt spėjo sutvarkyti visus galus,todėl ir pakeitė nuomonę.

IDIOTAI

IDIOTAI portretas
patys nezinantys ka daro!Vyt lauk is valdzios AFERISTUS!

Diagnoze

Diagnoze portretas
neadekvatus sprendimai gali lempti atsiradima smegenu isvarzai, bukite budrus...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių