Vlado Jurgučio premija – leidinio „Lietuvos monetos“ autoriams

Lietuvos banko ir Mokslų akademijos skiriama Vlado Jurgučio premija šįmet atiteko Arūnui Dulkiui, Juozui Galkui ir Stanislovui Sajauskui už leidinį „Lietuvos monetos".

„Lietuvos monetų" autoriams 20 tūkst. litų dydžio premija paskirta įvertinus jų reikšmingą indėlį į Lietuvos pinigų istorijos tyrinėjimus. Šioje knygoje lietuvių ir anglų kalbomis pasakojama apie monetų kilmę ir jų kalybos tradicijas, gamybos technologiją, šiuolaikinius monetų apsaugos požymius, apžvelgiama Lietuvos numizmatikos istorija nuo karaliaus Mindaugo laikų iki šių dienų.

Premija įsteigta 1997 metais, pagerbiant pirmojo Lietuvos banko valdytojo V.Jurgučio nuopelnus šalies bankininkystei bei minint Lietuvos banko įkūrimo ir lito išleidimo 75-ąsias metines.

V.Jurgučio premija skiriama už reikšmingus darbus Lietuvos bankininkystės, finansų, pinigų ir makroekonominių tyrimų srityse.  

Šiemet ji skirta jau ketvirtą kartą. 1997 metais šia premija apdovanotas profesorius Alfonsas Žilėnas už nuopelnus bankininkystės ir finansų srityse, 1998 metais - Stasys Sajauskas ir Dominykas Kaubrys už darbą „Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės numizmatika", 1999 metais - Vladas Terleckas už 1995-1999 metais išleistas knygas ir paskelbtus straipsnius Lietuvos bankininkystės istorijos tema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių